23. března 2022

Slané lívance s kukuřicí, avokádem a rajčatovou salsou



Co vy a snídaně, raději sladká nebo slaná? Když se zamyslím tím, co je to opravdu dobrá snídaně, tak pro mě to bude vždycky spíš něco slaného. Dnes jsem si pro vás připravila jeden takový neokoukaný snídaňový recept. Je na slané lívanečky, které jsou chutné a hrají barvami díky salse z čerstvé zeleniny a bylinek, vše navíc společně chuťově pojí extra panenský olivový olej Borges. Pokud budete chtít, klidně si k nim udělejte třeba ještě volské oko a vznikne syté jídlo vhodné třeba na víkendový brunch. 



2 porce 

lívance

  • 3/4 hrnku hladké mouky
  • 1 vejce
  • ½ hrnku mléka
  • ½ hrnku kukuřice
  • snítka koriandru
  • olej + lžička navíc do těsta
  • sůl a pepř

salsa

  • 100g cherry rajčat
  • 50g kukuřice
  • ½ menší červené cibule
  • koriandr
  • lžíce limetkové šťávy
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje Borges
  • sůl a pepř

dohotovení

  • avokádo
  • čerstvý koriandr
  • limeta

  1. Nejprve připravím těsto na lívance, na něj dám do mísy hladkou mouku, vejce, mléko, kukuřici, nasekaný koriandr a lžičku oleje. Dochutím špetkou soli a pepře, suroviny promíchám, aby vzniklo hladké polotekuté těsto, které nechám alespoň 10 minut odležet.
  2. Na pánev naliju trochu oleje, rozpálím na středním plameni a pomocí lžíce tvořím placičky o průměru asi 8cm. Lívance opékám dozlatova z obou stran, hotové přesunu na talíř.
  3. Na salsu nasekám nadrobno rajčata, červenou cibuli a koriandr, které přendám do misky. Přidám k nim kukuřici, dochutím šťávou z limety, přidám extra panenský olivový olej, sůl a pepř.
  4. Na každý talíř rozložím tři lívanečky, navrch salsu a na plátky nakrájené avokádo. Talíř zasypu koriandrem, zakápnu trochou oleje a přidám měsíček limetky na dochucení.

Recept vznikl ve spolupráci s olivovými oleji Borges.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)