Tuhle italskou polévku jsem dlouho měla problém vařit, protože nikde neexistuje nějaký unifikovaný recept, což já občas ráda u nových receptů využívám. Nakonec jsem ale zjistila, že je to vlastně výhoda, do minestrone totiž můžete dát zrovna to, co doma ze zeleniny máte. Aby byla minestrone v základu stejná, je do ní dobré použít nějaké krátké těstoviny, rajčata různou směs aktuální zeleniny a zrovna do tohoto receptu využijete kůrku z parmezánu, kterou v ní vyvaříte a polévka tím dostane zase o trochu lepší chuť. Jinak se fantazii meze nekladou.
4 porce
- olivový olej
- cibule
- 2 stroužky česneku
- řapík celeru
- menší mrkev
- 2 hrnky zeleniny (cuketa, mražený hrášek atp.)
- 1/2 hrnku velkých bílých fazolí, vařených
- 1/2 hrnku krátkých těstovin, suchých
- kůrka z parmezánu nebo grana padano
- konzerva sekaných rajčat
- voda
- sůl a pepř
- parmezán a pesto k podávání
- Na olivovém oleji nechám zesklovatět nasekanou cibuli a česnek.
- Potom přidám na proužky nakrájený celer a na kostičky mrkev a společně opékám dozlatova.
- Do hrnce přidám nakrájenou zeleninu, fazole, těstoviny sýrovou kůrku a sekaná rajčata.
- Zaliju vodou, aby bylo vše ponořené, přidám trochu soli a pepře a vařím doměkka.
- Hotovou polévku servíruju se lžičkou pesta a strouhaným parmezánem, před podáváním z ní vyndám vařenou kůrku sýra.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)