4. března 2022

Banánová bebe střecha



Tenhle nepečený dezert si pamatuju už jako malá a měla jsem ho moc ráda, což mi ostatně vydrželo dodnes. Mamka ho čas od času dělá, já jsem se do něj v rámci mého projektu #retrodezerty pustila poprvé. Není na něm vlastně nic moc těžkého, nejsložitější je asi z poskládaných sušenek a krému složit výsledný trojúhelník a potom taky trochu patlačka s čokoládovou polevou. Všechno se ale dá, takže směle do toho.



střecha

  • 120g moučkového cukru
  • 180g změklého másla
  • 500g tvarohu (klidně z vaničky)
  • 2 lžíce rumu
  • balení tmavých a světlých bebe sušenek
  • 2 banány
  • 100g čokolády
  • 1 lžíce kokosového (nebo jiného) tuku

  1. Moučkový cukr ušlehám společně s máslem, potom do něj přidám tvaroh a rum a umíchám hladký krém.
  2. Sušenky rozložím na plát alobalu ve třech řadách do šachovnice, tedy aby se střídala světlá a tmavá barva. Mělo by jich být celkem 7 kusů v každé řadě.
  3. Polovinu krému opatrně navrstvím na sušenky a rozložím druhou vrstvu sušenek tak, aby nad sebou byla vždycky opačná barva.
  4. Přidám zbytek krému a doprostřed umístím banány.
  5. Potom pomocí alobalu zahnu postranní řady sušenek tak, aby vznikl trojúhelník, tedy tvar střechy. Dezert pak nechám alespoň hodinu zatuhnout v lednici.
  6. Na polevu rozpustím čokoládu společně s tukem a pomocí lžíce nebo stěrky jí poliju střechu. Opět dám zatuhnout do lednice nejlépe přes noc, aby sušenky změkly díky náplni. Druhý den pak krájím na jednotlivé porce a podávám.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)