Kuřecí křídla jsou podle mě vděčná věc, téměř bezpracná příprava a příznivá cena z nich dělá ideální rychlé jídlo, které zvládne snad každý. Umícháte jen suroviny na marinádu, křídla do ní naložíte, rozložíte na pečící papír a pečete v troubě. Mezitím můžete udělat nějaký dobrý salát jako přílohu a super jídlo je hotové. Je to sice obíračka, ale já to mám prostě ráda, co vy?
4 porce
- 3 lžíce Hrubozrnné hořčice Maille
- 1 lžíce medu
- 2 lžíce vinného octa
- sůl a pepř
- 1kg kuřecích křídel
- Na marinádu promíchám hořčici, med, vinný ocet spolu se solí a pepřem.
- Křídla vložím do marinády a důkladně promíchám.
- Křídla rozložím na plech vyložený pečícím papírem a případnou marinádu, která po nich zbyde v misce, přidám navrch křídel.
- Peču v troubě předehřáté na 200°C asi 20 minut, potom křídla na plechu otočím a dopékám ještě 15 minut.
- Podávám nejlépe se salátem a čerstvým pečivem.
Recept vznikl ve spolupráci s hořčicemi Maille.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)