Pokud vám náhodou zbyde třeba pečená ryba nebo máte konzervu tuňáka, zkuste si připravit tyto křupavé rybí karbanátky, které jsou pečené v troubě. Budou skvělé s pečenými bramborami a lehkým salátem, ale představit si je dokážu i v sendviči nebo jako burger. Recept vznikl ve spolupráci s hořčicemi Maille a je to právě Dijonská hořčice, která dodá karbanátkům zajímavou chuť.
2-3 porce
- 300g tepelně opracované ryby (treska, kapr, losos nebo tuňák z konzervy, slitý)
- vařená brambora (cca 100g)
- kus papriky kapie (asi 50g)
- 1 vejce
- kůra a šťáva ze ¼ citronu
- 2 lžíce strouhanky
- 1 lžička koření na ryby
- 1 lžička Dijonské hořčice Maille
- sůl a pepř
- olej
- Rybu vidličkou natrhám na kousky, přidám k ní nahrubo nastrouhanou bramboru a najemno nasekanou papriku.
- K rybě rozklepnu vejce, dám kůru a šťávu z citronu.
- Vše společně promíchám se strouhankou, kořením na ryby a Dijonskou hořčicí, nakonec ještě přidám špetku soli a pepře.
- Vlhkýma rukama z hmoty vytvořím šest karbanátků, které rozložím na plech s pečícím papírem a navrch je zakápnu olejem.
- Peču v troubě předehřáté na 200°C dozlatova 30 minut.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)