26. ledna 2022

Rybí karbanátky z trouby



Pokud vám náhodou zbyde třeba pečená ryba nebo máte konzervu tuňáka, zkuste si připravit tyto křupavé rybí karbanátky, které jsou pečené v troubě. Budou skvělé s pečenými bramborami a lehkým salátem, ale představit si je dokážu i v sendviči nebo jako burger. Recept vznikl ve spolupráci s hořčicemi Maille a je to právě Dijonská hořčice, která dodá karbanátkům zajímavou chuť.



2-3 porce

  • 300g tepelně opracované ryby (treska, kapr, losos nebo tuňák z konzervy, slitý)
  • vařená brambora (cca 100g)
  • kus papriky kapie (asi 50g)
  • 1 vejce
  • kůra a šťáva ze ¼ citronu
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžička koření na ryby
  • 1 lžička Dijonské hořčice Maille
  • sůl a pepř
  • olej

  1. Rybu vidličkou natrhám na kousky, přidám k ní nahrubo nastrouhanou bramboru a najemno nasekanou papriku.
  2. K rybě rozklepnu vejce, dám kůru a šťávu z citronu.
  3. Vše společně promíchám se strouhankou, kořením na ryby a Dijonskou hořčicí, nakonec ještě přidám špetku soli a pepře.
  4. Vlhkýma rukama z hmoty vytvořím šest karbanátků, které rozložím na plech s pečícím papírem a navrch je zakápnu olejem.
  5. Peču v troubě předehřáté na 200°C dozlatova 30 minut.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)