Zajímavých příloh není nikdy dost, a tak dnes přicházím s receptem na pilaf z bulguru. Je v něm hodně koření, zelenina a všechno dohromady tvoří chuťově harmonický pokrm, který můžete jíst jen tak samotný nebo právě jako přílohu. Připravovala jsem ho v rámci spolupráce s Whirlpool v parní troubě, při přípravě jsem využila funkci 6. SMYSL. Základ se připraví na plotně, potom podle instrukcí dá do trouby a ta ho dodělá sama k dokonalosti, aby byl tak akorát, nadýchaný a vynikající. Vy se tedy už nemusíte o nic starat, přijdete k hotovému a můžete rovnou servírovat. V rámci funkce 6. SMYSL máte na výběr mnoho různých pokrmů, jejichž přípravou vás trouba provede tak, aby se vše vždycky bezpečně povedlo, od pečiva, přes pizzu, různé zapečené pokrmy, masová jídla nebo třeba zeleninu a přílohy.
Suroviny
- 2 lžíce oleje
- cibuli
- česnek
- větší mrkev
- půl lžičky skořice
- půl lžičky uzené papriky
- půl lžičky kurkumy
- 150g bulguru
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 230ml zeleninového vývaru
- menší hrst sušených brusinek nebo rozinek
- hrst zelených oliv
- sůl
- vlašské ořechy a hladkolistá petržel k servírování
- Na oleji nechám zesklovatět najemno nasekanou cibuli a česnek. Přidám mrkev na kostičky a promíchám.
- K zelenině přisypu skořici, uzenou papriku a kurkumu a nechám opéct.
- Opečenou zeleninu s kořením přendám do zapékací mísy, přidám bulgur, protlak, zaliju vývarem a vše promíchám s brusinkami a olivami.
- Suroviny v misce lehce osolím, vložím do trouby a nastavím funkci 6. SMYSL, vyberu surovinu nejpodobnější bulguru, v tomto případě „Proso“ a zadám hodnotu 150g (protože jsem dala 150g bulguru). Trouba sama podle váhy nastaví teplotu, čas přípravy a pomocí páry připraví pilaf tak akorát.
- Hotový pilaf servíruju s nasekanými ořechy a petrželkou navrch.
TIP: Pokud nemáte možnost využít troubu s funkcí 6. SMYSL, zapněte troubu na 190°C, zakryjte víkem a pečte cca 30 minut. Průběžně kontrolujte, aby se bulgur nepřipekl.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)