5. ledna 2022

Dýňové kari s cizrnou


V novém roce už to chce trochu odlehčit jídelníček, tedy minimálně alespoň u mě, jelikož už mám těch řízků, salátů, chlebíčků a cukroví tak akorát dost. Mám tu recept na rychlé kari, které zvládnete připravit okolo třiceti minut, je tak ideální na večeři přes týden nebo rychlý oběd třeba do krabičky. Kari bude tak jemné, jak jemné použijete kari koření, radím tedy použít vaše oblíbené dle chuti. Je možné jej připravit i v čistě veganské verzi, podle potřeby tak v obdobném množství vyměňte smetanu za kokosové mléko. A dost už řečí, pusťme se do toho.



4 porce

  • 1 lžíce oleje
  • cibule
  • velký stroužek česneku
  • 2cm kus zázvoru
  • 1 lžíce kari
  • 400g dýně hokkaido
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 150ml smetany na vaření
  • konzerva cizrny
  • sůl
  1. Na oleji nechám dozlatova opéct najemno nasekanou cibuli, česnek a zázvor.
  2. Přidám kari koření a na menší kousky nakrájenou dýni, vše společně promíchávám a opékám další 2-3 minuty.
  3. K dýni přidám protlak, smetanu, slitou cizrnu, asi 1dcl vody a trochu soli.
  4. Vše promíchám, přikryju pokličkou a nechám pozvolna dusit asi 15 minut.
  5. Hotové kari promíchám, pokud je potřeba, přidám trochu vody, případně vidličkou lehce podrtím dýni, aby se kari zahustilo.
  6. Podávám ideálně s rýží, čerstvým koriandrem a sezamovými semínky.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)