27. prosince 2021

Kanapky s roštěncem a hrubozrnnou hořčicí



Silvestrovské pohoštění si žádá něco speciálního a neokoukaného. Letos se ode mě můžete těšit na dva tipy na takové občerstvení a prvním z nich jsou tyto steakové kanapky. Výhodou podle mě je, že i když si koupíte jen jeden vyzrálý hovězí steak, uděláte z něj plný tác kanapek, na které se jen tak nezapomene. Měkoučké maso na žitném chlebu skvěle doplňuje hrubozrnná hořčice Maille, kyselé cornichony a pokud přijdete na lanýžový olej, určitě jím každou kanapku zakápněte, je to obrovský vylepšovák! 



kanapky

  • balení žitného chleba (nenakrájeného)
  • majonéza
  • vyzrálý steak z hovězího nízkého roštěnce, cca 200g
  • sůl a pepř
  • hrubozrnná hořčice Maille
  • malé kyselé okurčičky cornichons
  • lanýžový olej
  • olivový olej

  1. Žitný chléb nakrájím na plátky asi 0,5cm silné a překrojím napůl, aby vznikly trojúhelníčky.
  2. Takto připravený chléb rozložím na plech s pečícím papírem, pokapu olivovým olejem a peču na 180°C asi 20 minut. Chléb pak nechám vychladnout.
  3. Hovězí maso nechám přivést k pokojové teplotě. Potom ho osuším, lehce zakápnu olivovým olejem, osolím a opepřím a na rozpálené pánvi opékám z obou stran pár minut, aby bylo maso opečené na medium. 
  4. Maso potom nechám odpočinout na talíři a nakrájím na tenké plátky.
  5. Na každý trojúhelník chleba namažu trochu majonézy. Přidám plátek masa, trochu hrubozrnné hořčice a malou okurčičku. Kanapku potom už jen dosolím a zakápnu lanýžovým olejem.

Recept vznikl ve spolupráci s hořčicemi Maille.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)