Silvestrovské pohoštění si žádá něco speciálního a neokoukaného. Letos se ode mě můžete těšit na dva tipy na takové občerstvení a prvním z nich jsou tyto steakové kanapky. Výhodou podle mě je, že i když si koupíte jen jeden vyzrálý hovězí steak, uděláte z něj plný tác kanapek, na které se jen tak nezapomene. Měkoučké maso na žitném chlebu skvěle doplňuje hrubozrnná hořčice Maille, kyselé cornichony a pokud přijdete na lanýžový olej, určitě jím každou kanapku zakápněte, je to obrovský vylepšovák!
kanapky
- balení žitného chleba (nenakrájeného)
- majonéza
- vyzrálý steak z hovězího nízkého roštěnce, cca 200g
- sůl a pepř
- hrubozrnná hořčice Maille
- malé kyselé okurčičky cornichons
- lanýžový olej
- olivový olej
- Žitný chléb nakrájím na plátky asi 0,5cm silné a překrojím napůl, aby vznikly trojúhelníčky.
- Takto připravený chléb rozložím na plech s pečícím papírem, pokapu olivovým olejem a peču na 180°C asi 20 minut. Chléb pak nechám vychladnout.
- Hovězí maso nechám přivést k pokojové teplotě. Potom ho osuším, lehce zakápnu olivovým olejem, osolím a opepřím a na rozpálené pánvi opékám z obou stran pár minut, aby bylo maso opečené na medium.
- Maso potom nechám odpočinout na talíři a nakrájím na tenké plátky.
- Na každý trojúhelník chleba namažu trochu majonézy. Přidám plátek masa, trochu hrubozrnné hořčice a malou okurčičku. Kanapku potom už jen dosolím a zakápnu lanýžovým olejem.
Recept vznikl ve spolupráci s hořčicemi Maille.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)