Na některé recepty jsem opravdu pyšná a tenhle je jeden z nich. Řepné halušky jsem kdysi zahlédla někde na sítích a hned jsem si i řekla, že je musím někdy zkusit. Nakonec jsem je spojila s odlehčenou omáčkou s brynzou a přidala i šalvějové máslo a bylo to prostě ono! Halušky ve své podzimní podobě, chuťově jsou i s omáčkou a šalvějí velmi jemné, ale fakt chutné.
2 velké/3 menší porce
- 100g vařené červené řepy
- 150g špaldové mouky
- malé vejce
- špetka soli
- 150g brynzy
- 150g zakysané smetany
- 50g másla
- čerstvá šalvěj
- Řepu nakrájím na drobné kostky, které ve vysoké nádobě rozmixuju tyčovým mixérem na pyré.
- Pyré z řepy promíchám s moukou, vejce a trochou soli v hustší těsto (je možné přidat trochu vody, každá řepa je jinak šťavnatá).
- Osolenou vodu přivedu k varu a pomocí tvořítka na halušky je protlačím do vody a vařím cca 5 minut.
- Hotové halušky scedím a nechám stranou.
- Na omáčku rozmíchám brynzu se zakysanou smetanou a podle chuti přisolím.
- Máslo rozpustím a pozvolna v něm nechám osmažit několik listů šalvěje.
- Na dno talíře naliju omáčku, halušky promíchám s šalvějovým máslem a přidám na omáčku. Navrch už jen naaranžuji osmažené listy šalvěje a podávám.
Hmmm
OdpovědětVymazat