15. listopadu 2021

Marinovaná mozzarella



Z receptů, které tady s vámi sdílím, je asi jasné, že se snažím o pestrou zdravější stravu, u které dost často čerpám i ze středomořské kuchyně. V podobném duchu se nese i filozofie značky Borges, která nyní slaví výročí 125 let od založení a díky tomu vám ve spolupráci s jejich olivovými oleji přinesu v následujících dnech hned několik receptů. První z nich je na marinovanou mozzarellu, která se nakládá do čerstvých bylinek a extra panenského olivového oleje, díky čemuž získá zajímavější chuť a využijete ji třeba do salátu, jako předkrm nebo prostě jen tak, když vás popadne chuť na něco dobrého a lehkého.



1 dávka

  • 300 g mozzarella kuliček (2 balení)
  • kůra z poloviny citronu
  • hrst bylinek podle chuti (petrželka, rozmarýn, bazalka)
  • 1 lžička paprikových vloček
  • 2 lžíce kaparů
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • extra panenský olivový olej Borges 

  1. Mozzarellu sliju z nálevu a nechám okapat.
  2. Potom kuličky sýra nasypu do mísy a přidám k nim nastrouhanou nebo na plátky oloupanou žlutou část citronové kůry.
  3. K sýru potom přisypu nasekané bylinky, paprikové vločky a kapary. Vše společně promíchám a přendám do vyšší uzavíratelné sklenice.
  4. Sklenici potom zaliju citronovou šťávou a až nahoře doliju olivovým olejem, uzavřu.
  5. Vše společně nechám marinovat minimálně hodinu, ale čím déle, tím lépe, v chladu klidně i několik dní.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)