Z receptů, které tady s vámi sdílím, je asi jasné, že se snažím o pestrou zdravější stravu, u které dost často čerpám i ze středomořské kuchyně. V podobném duchu se nese i filozofie značky Borges, která nyní slaví výročí 125 let od založení a díky tomu vám ve spolupráci s jejich olivovými oleji přinesu v následujících dnech hned několik receptů. První z nich je na marinovanou mozzarellu, která se nakládá do čerstvých bylinek a extra panenského olivového oleje, díky čemuž získá zajímavější chuť a využijete ji třeba do salátu, jako předkrm nebo prostě jen tak, když vás popadne chuť na něco dobrého a lehkého.
1 dávka
- 300 g mozzarella kuliček (2 balení)
- kůra z poloviny citronu
- hrst bylinek podle chuti (petrželka, rozmarýn, bazalka)
- 1 lžička paprikových vloček
- 2 lžíce kaparů
- 1 lžíce citronové šťávy
- extra panenský olivový olej Borges
- Mozzarellu sliju z nálevu a nechám okapat.
- Potom kuličky sýra nasypu do mísy a přidám k nim nastrouhanou nebo na plátky oloupanou žlutou část citronové kůry.
- K sýru potom přisypu nasekané bylinky, paprikové vločky a kapary. Vše společně promíchám a přendám do vyšší uzavíratelné sklenice.
- Sklenici potom zaliju citronovou šťávou a až nahoře doliju olivovým olejem, uzavřu.
- Vše společně nechám marinovat minimálně hodinu, ale čím déle, tím lépe, v chladu klidně i několik dní.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)