Jako národ se asi můžeme považovat za milovníky řízků, alespoň u nás doma je po nich docela často poptávka. Kdybych ale stále zůstávala jen u klasiky, to bych asi nebyla já… A tak vám jako druhý recept ve spolupráci s oleji Borges přináším středomořskou verzi řízků v menším provedení, takže padnou tak akorát do ruky. Obalené jsou ve voňavé bylinkové strouhance smíchané s parmazánem a pečené v olivovém oleji Borges Classic, dát si je můžete jako hlavní jídlo s bramborami nebo kaší, ale taky jen tak s BBQ omáčkou třeba ke sledování nějakého dobrého filmu.
1 dávka
- 300 g kuřecích prsních řízků
- sůl a pepř
- 1 vejce
- 1 dcl mléka
- ½ hrnku strouhanky
- 30 g strouhaného parmazánu
- ½ lžičky sušeného česneku
- ½ lžičky sušené bazalky
- ½ lžičky sladké papriky
- olivový olej Borges Classic
- Kuřecí maso nakrájím na větší kousky, nudličky o velikosti asi 3x10 cm, které ze všech stran osolím a opepřím.
- Do jedné misky rozklepnu vejce a naliju mléko, vše společně vidličkou prošlehám.
- Do druhé misky nasypu strouhanku, parmazán, sušený česnek, bazalku, papriku a promíchám.
- Maso vždy nejprve obalím ve vaječné směsi a potom i pořádně ve směsi strouhanky.
- Do pánve naliju vyšší vrstvu olivového oleje, na kterém pozvolna opékám stripsy ze všech stran dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)