24. listopadu 2021

Kokosový dort



Když u nás někdo slaví narozeniny, obvykle jsem to já, kdo peče nějaký dort. Není to žádná legrace, protože dort je takový pomyslný král oslavy a měl by chutnat všem, kteří přišli oslavit významné výročí. Když jsem dostala za úkol vytvořit dort a připomenout tak 125leté výročí založení firmy Borges, docela jsem přemýšlela, jaký to bude. Jedno bylo ale jasné, že bude chutný a že do korpusu použiju olivový olej Extra mild. Vše dopadlo na výbornou, vy si prohlédněte recept a já značce Borges přeju ještě hodně dalších let, po které nám bude přinášet kvalitní produkty pro přípravu nejen středomořské kuchyně.



průměr 16cm

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek kokosu
  • ¾ hrnku cukru
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 hrnek mléka
  • 1 hrnek olivového oleje Borges Extra mild
  • 2 vejce
  • olej a strouhanka na vysypání formy

krém

  • 150g cream cheese
  • 50g změklého másla
  • 200g moučkový cukr
  • kokosové plátky na dohotovení

  1. Do mísy nasypu mouku, kokos, cukr a jedlou sodu.
  2. Přidám k nim mléko, olivový olej a vejce a ušlehám hladké těsto, které rozdělím na čtyři stejné části.
  3. Dortovou formu vymažu trochu oleje a vysypu strouhankou. Naliju do ní jednu část těsta a peču v troubě předehřáté na 180°C dozlatova asi 25-30 minut. Hotové těsto vyndám z formy a takto pokračuju i u ostatních dávek.
  4. Na krém ušlehám krémový sýr společně se změklým máslem a postupně do něj zašlehám i moučkový cukr. Krém si rozdělím na 4 díly.
  5. Vychladlé korpusy promažu vždy dílem krému a poslední díl krému použiju na strany a vrch. Hotový dort potom posypu plátky kokosu.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)