Už dávno jsem se dívala na nějaké zajímavější formy na bábovku a hodně mě okouzlily tyhle malé. Jsou totiž takové roztomilé, miniaturní, a taky má každý tu svou jen pro sebe. Výběr zajímavých forem na klasickou bábovku i tyhle malé má Bonami, kde jsem vybrala tu svou, stejně jako další nádobí a ubrousky, které na fotografiích vidíte. Forma je fakt krásná, nemyslíte? Do klasické citronové bábovky jsem přidala čerstvý zázvor, který ji příjemně okoření a díky rozmarýnu má i takový jemný bylinkový nádech. Doma zmizely celkem rychle, takže já to hodnotím jako jasný úspěch.
6 báboviček
- hrnek polohrubé mouky
- 1/3 hrnku cukru
- 1 lžička jedlé sody
- 1 vejce
- 1/4 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- kůra a šťáva z poloviny citronu
- 2cm kus zázvoru
- snítka rozmarýnu
- olej a strouhanka na vysypání formy
- 2 lžíce moučkového cukru a 2 lžíce citronové šťávy na polevu
- Do mísy nasypu mouku, cukr a jedlou sodu.
- Dále k nim vyklepnu vejce, přiliju olej a mléko, citronovou šťávu.
- Zázvor a citronovou kůru nastrouhám najemno, rozmarýn nasekám nadrobno a vše přidám k ostatním surovinám a umíchám hladké těsto.
- Formu vymašluju olejem a pořádně vysypu strouhankou.
- Těsto rozdělím rovnoměrně do všech forem a peču v troubě předehřáté na 180°C dozlatova asi 30 minut.
- Formu vyndám z trouby nechám trochu vychladnout, potom bábovičky opatrně vyklopím ven a nechám vychladnout.
- Mezitím si připravím polevu, na tu promíchám moučku s citronem a hladkou polevou potom poliju bábovičky.
Tip: Na klasickou bábovkovou formu zdvojnásobte suroviny.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)