29. října 2021

Citronové těstoviny s tuňákem



Slíbila jsem si, že sem taky budu přidávat víc receptů na těstoviny, protože doma je sami jíme docela často, jsou rychlé na přípravu a mají snad tisíc variací, které z nich můžete připravit. Za mě značka ideál. Tyto těstoviny jsou mým oblíbeným způsobem, jak je připravit, protože vlastně smícháte jen suroviny na "omáčku", kterou potom zamícháte do horkých těstovin a je hotovo. Ubrousek, který jsem použila na fotce, je z Bonami.



2 porce

  • 1/2 balení špaget
  • 4 lžíce olivového oleje + podle potřeby
  • šťáva a kůra z menšího biocitronu
  • 1 stroužek česneku
  • malý svazek bylinek (petrželka, bazalka)
  • velká konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
  • sůl a pepř

  1. Špagety uvařím trochu víc než al dente a sliju.
  2. Než se těstoviny uvaří, promíchám olej, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, najemno nasekaný česnek, bylinky a tuňáka i se šťávou.
  3. Ještě horké špagety promíchám s omáčkou, dosolím a opepřím a ihned podávám.

Tip: můžete přidat i kapary a nakonec parmezán.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)