Slíbila jsem si, že sem taky budu přidávat víc receptů na těstoviny, protože doma je sami jíme docela často, jsou rychlé na přípravu a mají snad tisíc variací, které z nich můžete připravit. Za mě značka ideál. Tyto těstoviny jsou mým oblíbeným způsobem, jak je připravit, protože vlastně smícháte jen suroviny na "omáčku", kterou potom zamícháte do horkých těstovin a je hotovo. Ubrousek, který jsem použila na fotce, je z Bonami.
2 porce
- 1/2 balení špaget
- 4 lžíce olivového oleje + podle potřeby
- šťáva a kůra z menšího biocitronu
- 1 stroužek česneku
- malý svazek bylinek (petrželka, bazalka)
- velká konzerva tuňáka ve vlastní šťávě
- sůl a pepř
- Špagety uvařím trochu víc než al dente a sliju.
- Než se těstoviny uvaří, promíchám olej, citronovou šťávu a nastrouhanou kůru, najemno nasekaný česnek, bylinky a tuňáka i se šťávou.
- Ještě horké špagety promíchám s omáčkou, dosolím a opepřím a ihned podávám.
Tip: můžete přidat i kapary a nakonec parmezán.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)