Už jsou k dostání šťavnaté a čerstvé broskve, tak co kdybychom si s nimi připravili něco dobrého? Dnes mám pro vás ve spolupráci s @milujemeocet.cz recept na svěží broskvovou salsu, kterou můžete použít jako jednu z příloh třeba k nachos, vynikající ale taky bude ke grilovanému masu, anebo jí parťáka určitě najdete sami podle svých chutí. Důležité každopádně je, že chuť broskví skvěle podpoří čerstvý koriandr a zejména červený vinný ocet, který podtrhne jejich ovocné tóny.
salsa
- 2 velké broskve (asi 300g)
- menší červená cibule
- snítka čerstvého koriandru
- 1 lžíce červeného vinného octa od Bzeneckého ocet
- 2 lžíce olivového oleje
- špetka soli
- Broskve omyju, zbavím pecky a nakrájím na drobné kostičky, červenou cibuli nasekám nadrobno.
- Broskve a cibuli nasypu do misky, přidám nasekaný koriandr a zakápnu vinným octem a olivovým olejem.
- Salsu nakonec dochutím špetkou soli a promíchám.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)