23. srpna 2021

Barevné špízy s melounovým salátem

Asi se shodneme, že jídlo jíme i očima, že? Když se navíc propojí skvělé chutě a zajímavá vizuální stránka, tak je to asi to nej, co si můžeme přát. A přesně to pro mě tvoří dnešní jídlo, maso na špízech z grilu je příjemně ovoněné bylinkami a doplněné barevnou zeleninou. K tomu osvěžující salát z melounu, který barevně taky ladí a navíc je vše servírované na krásném nádobí, co víc si přát? Recept vznikl ve spolupráci s Bonami, které poskytlo všechno servírovací nádobí a textil, které vidíte. Já jsem si tvoření receptu, focení i jídlo samotné moc užila. Věřím, že i vám zachutná.



2 porce

  • 300g kuřecího masa (stehenní nejlépe)
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená cibule
  • čerstvé oregano a rozmarýn
  • citronová šťáva
  • olivový olej
  • sůl

salát

  • malá hlávka římského salátu
  • 300g vodního melounu
  • 60g balkánského sýra 
  • 1/2 červené cibule
  • olivový olej
  • balzamikový ocet

  1. Maso nakrájím na podobně velké kousky, stejně jako papriky a cibuli. Vše potom postupně napíchám na špejle nebo grilovací jehly.
  2. Do mističky si naliju dvě lžíce olivového oleje, lžičku citronové šťávy a přidám snítku oregana a rozmarýnu, které nasekám najemno. 
  3. Bylinkovou směs nakonec lehce osolím, promíchám a potřu jí špízy z obou stran. Nechám je alespoň 20 minut odležet.
  4. Připravené špízy potom pozvolna griluju na grilu z obou stran dozlatova, ale jde to i doma na grilovací pánvi.
  5. Během grilování si připravím salát. Na něj promíchám na proužky nakrájený římský salát s kousky melounu a na klínky nakrájenou cibulí. Vše zakápnu pár kapkami olivového oleje a balzamikového octa.
  6. Salát promíchám a nakonec zasypu rozdrobeným sýrem. Podávám s grilovanými špízy.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)