Asi se shodneme, že jídlo jíme i očima, že? Když se navíc propojí skvělé chutě a zajímavá vizuální stránka, tak je to asi to nej, co si můžeme přát. A přesně to pro mě tvoří dnešní jídlo, maso na špízech z grilu je příjemně ovoněné bylinkami a doplněné barevnou zeleninou. K tomu osvěžující salát z melounu, který barevně taky ladí a navíc je vše servírované na krásném nádobí, co víc si přát? Recept vznikl ve spolupráci s Bonami, které poskytlo všechno servírovací nádobí a textil, které vidíte. Já jsem si tvoření receptu, focení i jídlo samotné moc užila. Věřím, že i vám zachutná.
2 porce
- 300g kuřecího masa (stehenní nejlépe)
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 červená cibule
- čerstvé oregano a rozmarýn
- citronová šťáva
- olivový olej
- sůl
salát
- malá hlávka římského salátu
- 300g vodního melounu
- 60g balkánského sýra
- 1/2 červené cibule
- olivový olej
- balzamikový ocet
- Maso nakrájím na podobně velké kousky, stejně jako papriky a cibuli. Vše potom postupně napíchám na špejle nebo grilovací jehly.
- Do mističky si naliju dvě lžíce olivového oleje, lžičku citronové šťávy a přidám snítku oregana a rozmarýnu, které nasekám najemno.
- Bylinkovou směs nakonec lehce osolím, promíchám a potřu jí špízy z obou stran. Nechám je alespoň 20 minut odležet.
- Připravené špízy potom pozvolna griluju na grilu z obou stran dozlatova, ale jde to i doma na grilovací pánvi.
- Během grilování si připravím salát. Na něj promíchám na proužky nakrájený římský salát s kousky melounu a na klínky nakrájenou cibulí. Vše zakápnu pár kapkami olivového oleje a balzamikového octa.
- Salát promíchám a nakonec zasypu rozdrobeným sýrem. Podávám s grilovanými špízy.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)