15. června 2021

Indický dhal z červené čočky


Dhal je sice dost profláklé jídlo, ale já bych si ho sem na blog ráda uložila proto, že je to rychlý, dobrý a relativně jednoduchý recept, který můžete s klidem během půl hodiny připravit k obědu nebo k večeři. A to z něj dělá ideálního kandidáta na jídlo v týdnu, nemyslíte?


4 porce

  • 2 lžíce oleje
  • 1 cibule
  • stroužek česneku
  • podobně velký kousek zázvoru
  • lžička kurkumy
  • lžička garam masaly
  • 200g červené čočky
  • konzerva sekaných rajčat
  • 1/2 plechovky kokosového mléka
  • hrst čerstvého špenátu
  • sůl a cukr na dochucení

  1. Na oleji nechám zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a zázvor. Potom přidám kurkumu a garam masalu a nechám zpěnit.
  2. Do hrnce přisypu čočku a zaliju jí rajčaty. Osolím, přivedu k varu a podle potřeby během vaření čočky přidávám vodu, aby se směs nepřipalovala.
  3. Když je čočka měkká, přidám kokosové mléko, špenát, podle chuti ještě dosolím a pokud jsou rajčata kyselá, přidám špetku cukru.
  4. Vše společně povařím ještě asi 5 minut, aby se chutě propojily, hotový dhal podávám s čerstvým koriandrem, sezamem a rýží.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)