Dhal je sice dost profláklé jídlo, ale já bych si ho sem na blog ráda uložila proto, že je to rychlý, dobrý a relativně jednoduchý recept, který můžete s klidem během půl hodiny připravit k obědu nebo k večeři. A to z něj dělá ideálního kandidáta na jídlo v týdnu, nemyslíte?
4 porce
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule
- stroužek česneku
- podobně velký kousek zázvoru
- lžička kurkumy
- lžička garam masaly
- 200g červené čočky
- konzerva sekaných rajčat
- 1/2 plechovky kokosového mléka
- hrst čerstvého špenátu
- sůl a cukr na dochucení
- Na oleji nechám zesklovatět najemno nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a zázvor. Potom přidám kurkumu a garam masalu a nechám zpěnit.
- Do hrnce přisypu čočku a zaliju jí rajčaty. Osolím, přivedu k varu a podle potřeby během vaření čočky přidávám vodu, aby se směs nepřipalovala.
- Když je čočka měkká, přidám kokosové mléko, špenát, podle chuti ještě dosolím a pokud jsou rajčata kyselá, přidám špetku cukru.
- Vše společně povařím ještě asi 5 minut, aby se chutě propojily, hotový dhal podávám s čerstvým koriandrem, sezamem a rýží.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)