Těstoviny se tu na blogu moc často neobjevují a já ani nevím vlastně proč, když jsou jedním z nejčastějších jídel, které doma děláme. Je na nich skvělé, že s ohledem na vaši fantazii můžete kombinovat různé tvary těstovin a další suroviny, takže vznikne nespočet zajímavých kombinací, které jsou na stole během pár minut. Třeba jako dnešní recept, je na svěží a lehké těstoviny, které oceníte, když není čas a vlastně ani moc surovin. Přesto je výsledek fantastický. Tyhle špagety jsou druhým receptem, který vznikl ve spolupráci s olivovými oleji Borges a použila jsem na něj Classic olivový olej, který se hodí právě na vaření nebo také grilování.
4 porce
- 400-500g tenkých špaget
- 4 lžíce Borges Classic olivového oleje
- 2 stroužky česneku
- šťáva a kůra z jednoho bio citronu
- snítka nasekané bazalky
- hrst strouhaného parmezánu
- sůl a pepř
- Špagety uvařím v osolené vodě al dente.
- Mezitím nechám na oleji zesklovatět česnek a stáhnu jej z plotny, aby se nespálil.
- V misce promíchám citronovou kůru a šťávu spolu s bazalkou, parmezánem, špetkou soli a pepře.
- Hotové a slité špagety ještě horké promíchám s olejem s česnekem a citronovo-sýrovou směsí. Ihned podávám.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)