5. května 2021

Jižanské smažené kuře


Asi všichni známe smažené kuře z proslulého fastfoodu, který tento pokrm zpopularizoval i v našich končinách. Je ale třeba si připomenout, že původní recept na smažené kuře je tradiční zejména pro Afroameričany v jižních státech USA, odkud se rozšířil skoro do celého světa. Ono se ani není čemu divit, jednou za čas si dopřát křupavé a přesto šťavnaté kousky dobře ochuceného kuřete, to asi odmítne jen málokdo. Já jsem na něj nedávno dostala fakt chuť a zkusila to doma. Vy teď můžete taky.


4 porce

  • 4 horní a spodní kuřecí stehna
  • 4 kuřecí křídla
  • 1,5dcl podmáslí
  • 1+1 lžička uzené papriky
  • 1 lžička kajenského pepře
  • 1+1 lžička sušeného česneku
  • 1+1 lžička sušené bazalky
  • sůl
  • 100g hladké mouky
  • olej na smažení

  1. Vrchní stehna vykostím, spodní nechám jen tak a křídla rozdělím na jednotlivé díly.
  2. Připravím marinádu, na kterou promíchám podmáslí s lžičkou uzené papriky, lžičkou sušeného česneku, lžičkou bazalky a trochou soli. Kousky kuřete v ní potom marinuju ideálně alespoň přes noc.
  3. Potom si připravím ochucenou mouku, promíchám tedy mouku se lžičkou uzené papriky, lžičkou kajenského pepře, lžičkou česneku, lžičkou bazalky a trochou soli.
  4. Kuřecí kousky vyndám z marinády a pořádně je obalím v ochucené mouce. Kousky masa potom pozvolna smažím v rozpáleném oleji dozlatova, aby se dokonale propekly zejména u kosti.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)