I letos pro vás ve spolupráci s Bzeneckým octem @milujemeocet.cz budu mít několik receptů a jako první je to tento barevný salát s koriandrem. Přes zimu obvykle nemám moc chuť na salát, ale tenhle je výjimka, dá se totiž jíst po celý rok. Je fajn jako příloha k masu, jen tak, jako náplň do burgerů, hot dogů a tak podobně. Do dresingu jsem použila bílý vinný ocet, který je obzvlášť vhodný právě na salát, ale taky třeba na dochucení omáček nebo polévek. Ale teď už recept.
salát
- 400g bílého zelí
- 100g fialového zelí
- 1 mrkev
- 1 jarní cibulka
- snítka koriandru
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce bílého vinného octa
- špetka soli
- lžička máku
- Zelí jsem nakrouhala na tenké proužky a prsty promnula, aby zkřehlo. Mrkev jsem potom nakrájela na nudličky julienne, jarní cibulku na kolečka a koriandr nasekala nadrobno.
- Na zálivku jsem společně promíchala olej společně s octem, solí a mákem.
- Zeleninu jsem nakonec promíchala s dresingem a nechala chvilku před podáváním proležet.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)