Čerstvé ovoce pořád ještě úplně není v kondici, ale i tak si můžete připravit něco dobrého třeba ke kávě. Na tyhle kynuté šneky jsem použila pomerančovou marmeládu, díky níž jsou pěkně svěží, takže je dost těžké se udržet a neuždibovat je ještě teplé, vytažené z trouby. Obecně je kynuté těsto nejlepší ten den, tak to můžete použít jako výmluvu.
Forma 24cm
- 1/3 hrnku vlažného mléka
- 1/4 čerstvého droždí
- 1 lžička cukru
- šťáva z 1 pomeranče (asi 1/3 hrnku)
- 1 lžíce rozpuštěného másla
- 1 vejce
- 1 1/2 hrnku hladké mouky
náplň
- 1/2 sklenice pomerančové marmelády
- 1 lžička skořice
poleva
- 30g krémového sýra
- 2 lžíce pomerančové šťávy
- 3 lžíce moučkového cukru
- Z mléka, cukru a rozdrobeného droždí připravím kvásek a nechám ho 15 minut aktivovat.
- Potom promíchám kvásek s moukou, pomerančovou šťávou, máslem a vejcem, uhnětu těsto, které nechám kynout v míse pod utěrkou asi hodinu.
- Vykynuté těsto rozválím na pomoučené ploše na obdélník o rozměru cca 40x25cm. Na náplň promíchám marmeládu spolu se skořicí a pomocí lžíce ji namažu na těsto.
- Takto připravené těsto s náplní zaroluji po delší straně do rolády a nakrájím na šneky o tloušťce asi 3cm.
- Formu vyložím pečícím papírem a šneky do ní rovnoměrně rozložím. Potom ji přikryju utěrkou a nechám ještě asi 1/2 hodiny dokynout.
- Mezitím si rozpálím troubu na 180°C a dám do ní šneky péct dozlatova přibližně na 25-30 minut.
- Zchladlé šneky nakonec poliju polevou, kterou vymíchám z krémového sýra, pomerančové šťávy a moučkového cukru.
Skořicové šneky u nás doma milujeme. A tenhle pomerančový šnek vypadá užasně. Určitě ho podle tebe rán zkusim upéct 👍
OdpovědětVymazatDíky, je to taková méně tradiční varianta...
Vymazat