7. dubna 2021

Kořeněná cizrna s chorizem


Dnešní recept je jeden z těch, které jsou mi nejvíc sympatické, příprava nedá moc práce a výsledek je famózní. Samozřejmě si můžete vybrat delší nebo kratší variantu, a to podle toho, jestli použijete cizrnu suchou nebo konzervovanou. Pokud se rozhodnete pro konzervovanou, tak použijte asi dvě plechovky. A určitě se nebojte použití skořice v rámci slaného jídla, při správném povaření dostane jídlo velmi příjemnou zemitou chuť.


4 porce

  • 200g suché cizrny
  • 1 cibule
  • 2 lžíce oleje
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1 klobása chorizo nebo jiná papriková klobása
  • 500g rajčatové passaty
  • sůl
  • čerstvá petrželka

  1. Cizrnu den předem namočím do vody a nechám přes noc nabobtnat. Druhý den ji sliju a v čisté vodě s trochou soli uvařím doměkka.
  2. Na oleji nechám zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli, přidám na plátky nakrájené chorizo a opékám.
  3. Potom přidám skořici a papriku a krátce nechám zpěnit.
  4. Směs zaliju rajčatovou passatou, přidám okapanou cizrnu, osolím a nechám probublávat asi 20 minut, aby se chutě propojily. V případě potřeby během dušení přidám trochu vody, aby se dno hrnce nepřipalovalo.
  5. Hotovou cizrnu podávám posypanou nadrobno nasekanou petrželkou a ideálně s pečivem, rýží nebo třeba plackami.







Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)