Dnešní recept je jeden z těch, které jsou mi nejvíc sympatické, příprava nedá moc práce a výsledek je famózní. Samozřejmě si můžete vybrat delší nebo kratší variantu, a to podle toho, jestli použijete cizrnu suchou nebo konzervovanou. Pokud se rozhodnete pro konzervovanou, tak použijte asi dvě plechovky. A určitě se nebojte použití skořice v rámci slaného jídla, při správném povaření dostane jídlo velmi příjemnou zemitou chuť.
4 porce
- 200g suché cizrny
- 1 cibule
- 2 lžíce oleje
- 1/2 lžičky skořice
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1 klobása chorizo nebo jiná papriková klobása
- 500g rajčatové passaty
- sůl
- čerstvá petrželka
- Cizrnu den předem namočím do vody a nechám přes noc nabobtnat. Druhý den ji sliju a v čisté vodě s trochou soli uvařím doměkka.
- Na oleji nechám zesklovatět nadrobno nasekanou cibuli, přidám na plátky nakrájené chorizo a opékám.
- Potom přidám skořici a papriku a krátce nechám zpěnit.
- Směs zaliju rajčatovou passatou, přidám okapanou cizrnu, osolím a nechám probublávat asi 20 minut, aby se chutě propojily. V případě potřeby během dušení přidám trochu vody, aby se dno hrnce nepřipalovalo.
- Hotovou cizrnu podávám posypanou nadrobno nasekanou petrželkou a ideálně s pečivem, rýží nebo třeba plackami.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)