Už je to za rohem, Silvestr, oslavy konce roku a příchodu toho nového. Co si budeme povídat, ten letošní stál tak nějak za starou bačkoru, i když zkusme se zamyslet, co dobrého každému z nás přinesl. I silvestrovské oslavy budou letos asi trošku jiné, asi víc v poklidu a víc komorní... Ale to nám rozhodně nebrání si je užít! Já jsem pro vás připravila takovou malou inspiraci na silvestrovské pohoštění, u nás rozhodně nebude chybět obložené prkénko, ze kterého si každý může uzobnout, na co má právě chuť. A taky určitě tyhle kořeněné pečené oříšky, na které najdete recept níž. Tak si je třeba taky udělejte, použít můžete vlastně jakékoliv, které máte rádi, a do toho nového roku vám přeju jen to nej!
Tento příspěvek vznikl díky milé spolupráci s Bonami, kde najdete spoustu nádob a doplňků na servírování, jako třeba ty, které jsem použila já.
1 dávka
- hrst kešu ořechů
- 2 lžíce dýňových semínek
- 2 lžíce mandlí
- 2 lžíce vlašských ořechů
- 1 lžička černého sezamu
- 1/2 lžičky uzené papriky
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 lžíce oleje
- 1 lžíce balzamikového octa
- špetka soli
- 1 lžička medu
- Na pekáč vyložený pečícím papírem nasypu všechny ořechy a semínka.
- Směs potom posypu uzenou paprikou, římským kmínem, zakápnu olejem a balzamikovým octem.
- Nakonec přidám trochu soli a nakapu med.
- Pomocí lžíce všechno promíchám dohromady, aby se chutě propojily.
- Oříšky peču v troubě předehřáté na 160°C asi 15 minut, potom je nechám vychladnout a přesunu do misky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)