30. prosince 2020

Kořeněné oříšky


Už je to za rohem, Silvestr, oslavy konce roku a příchodu toho nového. Co si budeme povídat, ten letošní stál tak nějak za starou bačkoru, i když zkusme se zamyslet, co dobrého každému z nás přinesl. I silvestrovské oslavy budou letos asi trošku jiné, asi víc v poklidu a víc komorní... Ale to nám rozhodně nebrání si je užít! Já jsem pro vás připravila takovou malou inspiraci na silvestrovské pohoštění, u nás rozhodně nebude chybět obložené prkénko, ze kterého si každý může uzobnout, na co má právě chuť. A taky určitě tyhle kořeněné pečené oříšky, na které najdete recept níž. Tak si je třeba taky udělejte, použít můžete vlastně jakékoliv, které máte rádi, a do toho nového roku vám přeju jen to nej! 

Tento příspěvek vznikl díky milé spolupráci s Bonami, kde najdete spoustu nádob a doplňků na servírování, jako třeba ty, které jsem použila já.


1 dávka

  • hrst kešu ořechů
  • 2 lžíce dýňových semínek
  • 2 lžíce mandlí
  • 2 lžíce vlašských ořechů
  • 1 lžička černého sezamu
  • 1/2 lžičky uzené papriky
  • 1/2 lžičky mletého římského kmínu
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce balzamikového octa
  • špetka soli
  • 1 lžička medu
  1. Na pekáč vyložený pečícím papírem nasypu všechny ořechy a semínka.
  2. Směs potom posypu uzenou paprikou, římským kmínem, zakápnu olejem a balzamikovým octem.
  3. Nakonec přidám trochu soli a nakapu med.
  4. Pomocí lžíce všechno promíchám dohromady, aby se chutě propojily.
  5. Oříšky peču v troubě předehřáté na 160°C asi 15 minut, potom je nechám vychladnout a přesunu do misky.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)