Ty nejjednodušší recepty jsou podle mě ty nejlepší. Máte to taky tak? Jestli vás někdy bude honit mlsná, zkuste tahle pečená jablíčka. Ještě teplá se zmrzlinou jsou prostě boží! Ale použít je můžete všude možně, na palačinky, lívance, ovesnou nebo jinou kaši, fantazii se meze nekladou.
3-4 porce
- 5-6 jablek
- 2 lžíce třtinového cukru
- 1 lžička cejlonské skořice
- 1 lžíce másla
- 2 lžíce vody
- 1 lžíce medu
- Troubu si předehřeju na 180°C.
- Jablka rozdělím na čtvrtky, zbavím je jádřinců a nakrájím na tenké plátky.
- Jablka pak promíchám s cukrem, skořicí a máslem a rovnoměrně rozložím do zapékací mísy.
- Podliju je vodou a peču asi 20 minut.
- Před podáváním jablka pokapu ještě medem.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)