Vždycky jsem měla představu, že kari trvá připravit moc dlouho. Pak jsem ale objevila tohle kari bez masa, jehož příprava je opravdu jednoduchá a rychlá. Hlavní roli v něm hraje cizrna a díky sójové smetaně je krásně krémové a přirozeně veganské. Nic mu přitom neubírá na vynikající chuti.
4 porce
- 4 lžíce oleje
- malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička garam masaly
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky mletého římského kmínu
- 1 konzerva sekaných rajčat
- 1dcl zeleninového vývaru (v nouzi voda)
- 2 konzervy cizrny
- 1 lžíce cukru
- 1/2 balení sójové smetany Joya
- sůl
- snítka koriandru
- Na oleji nechám zesklovatět najemno nasekanou cibuli spolu s drceným česnekem.
- K zelenině přidám garam masalu, kurkumu a římský kmín a nechám je lehce zpěnit.
- Směs v pánvi zaliju sekanými rajčaty a vývarem a nechám asi 5 minut probublávat.
- Do omáčky potom nasypu slitou cizrnu a pokud je omáčka díky rajčatům moc kyselá, dochutím cukrem.
- Nakonec do kari vmíchám sójovou smetanu, dochutím solí a nechám ještě 5 minut probublávat.
- Kari podávám nejčastěji s rýží nebo pšeničnými plackami posypané nasekaným koriandrem.
Recept vypadá zajímavě, já kari miluju. Určitě vyzkouším, líbí se mi že je to taková rychlovka :-)
OdpovědětVymazatRychlovky jsou nej, občas není čas ztrácet čas a to pak přijde vhod :)
Vymazat