Jako každý podzim se mi tady začínají kupit sladké recepty, ale je to asi přirozené, protože všechno dozrává a přímo láká po využití... Dnes je to recept na německý koláč s jablky, který nedá zase tolik práce, ale vypadá a chutná milionově. Recept je bez skořice, ale myslím, že pokud ji máte v kombinaci s jablky rádi, klidně jí můžete koláč před pečením posypat.
forma 24cm
- 1 vejce
- 100g másla
- 150g cukru
- 1,5dcl mléka
- 250g hladké mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- strouhanka a máslo na vysypání formy
- 4 jablka
- 2 lžíce třtinového cukru
- V míse promíchám změklé máslo společně s vejcem, cukrem, mlékem, moukou a práškem do pečiva. Vznikne polotuhé těsto.
- Formu na dort vymažu máslem a vysypu strouhankou.
- Těsto vmáčknu do formy a navlhčenými prsty roztáhnu rovnoměrně po celém dně formy.
- Jablka oloupu, nakrájím na čtvrtky a zbavím jádřinců. Potom je z vnější strany příčně nakrojím na plátky, ale nedokrojím až dolů, aby jablko zůstalo v jednom kuse.
- Jablka potom jen zlehka vmáčknu do těsta (během pečení totiž těsto dost povyskočí) a posypu třtinovým cukrem.
- Koláč peču v troubě předehřáté na 180°C asi 40-50 minut dozlatova.
Vyzkoušeno je vynikající,přidala jsem skořici je úžasně podzimní.
OdpovědětVymazatTo je super! Děkuju.
VymazatVypadá krásně. Určitě vyzkouším :-)
OdpovědětVymazatZkuste, je fajn!
VymazatSenzační!
OdpovědětVymazat