Samochvála smrdí, ale já prostě musím říct, že tenhle chlebíček se mi opravdu povedl! Kombinace kakaové chuti, hrušek a kardamomu je pro sebe jako stvořená. Jen až ho budete péct, použijte prosím nepřezrálé a tak akorát velké hrušky, aby se vám nestalo to, co mě. Když jsem totiž chlebíček ještě teplý přesouvala, velká hruška se mi i s těstem utrhla a rozplácla se pěkně na zem...
1 chlebíčková forma
- 100g hladké mouky
- 25g kakaa
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky kardamomu
- 60g změklého másla
- 80g cukru
- 1 vejce
- 30ml mléka
- 50g rozpuštěné čokolády
- 3-4 pevné menší hrušky
- V míse jsem promíchala hladkou mouku spolu s kakaem, jedlou sodou a kardamomem.
- K nim jsem potom vmíchala máslo, cukr, vejce, mléko a čokoládu. Vzniklo polotekuté těsto.
- Chlebíčkovou formu jsem vymazala máslem a nalila do ní těsto.
- Hrušky jsem oloupala a celé v řadě posadila do těsta.
- Chlebíček jsem potom pekla v troubě předehřáté na 180°C cca asi hodinu, dokud se těsto po zapíchnutí špejle na ní nelepilo. Délka pečení závisí i na velikosti hrušek, proto se spíš řiďte testem se špejlí než časem.
fíha, to je teda recept, formu na chlebíček mám, ale peču v něm už rok jen banánový chlebík, tak ráda vyzkouším něco nového. Jen se bojím, že nevyberu správné hrušky :(
OdpovědětVymazatPapa jaroslava.krupickova@post.cz
Prostě vemte menší a bude to v pořádku. :)
Vymazat