26. října 2020

Kakaový chlebíček s kardamomem a hruškami



Samochvála smrdí, ale já prostě musím říct, že tenhle chlebíček se mi opravdu povedl! Kombinace kakaové chuti, hrušek a kardamomu je pro sebe jako stvořená. Jen až ho budete péct, použijte prosím nepřezrálé a tak akorát velké hrušky, aby se vám nestalo to, co mě. Když jsem totiž chlebíček ještě teplý přesouvala, velká hruška se mi i s těstem utrhla a rozplácla se pěkně na zem...



1 chlebíčková forma

  • 100g hladké mouky
  • 25g kakaa
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky kardamomu
  • 60g změklého másla
  • 80g cukru
  • 1 vejce
  • 30ml mléka
  • 50g rozpuštěné čokolády
  • 3-4 pevné menší hrušky

  1. V míse jsem promíchala hladkou mouku spolu s kakaem, jedlou sodou a kardamomem.
  2. K nim jsem potom vmíchala máslo, cukr, vejce, mléko a čokoládu. Vzniklo polotekuté těsto.
  3. Chlebíčkovou formu jsem vymazala máslem a nalila do ní těsto.
  4. Hrušky jsem oloupala a celé v řadě posadila do těsta.
  5. Chlebíček jsem potom pekla v troubě předehřáté na 180°C cca asi hodinu, dokud se těsto po zapíchnutí špejle na ní nelepilo. Délka pečení závisí i na velikosti hrušek, proto se spíš řiďte testem se špejlí než časem.

2 komentáře:

  1. fíha, to je teda recept, formu na chlebíček mám, ale peču v něm už rok jen banánový chlebík, tak ráda vyzkouším něco nového. Jen se bojím, že nevyberu správné hrušky :(
    Papa jaroslava.krupickova@post.cz

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)