29. září 2020

Skyramisu do skleničky

Variací na tiramisu asi existuje nespočet, většinou se mascarpone nahrazuje třeba tvarohem, ricottou nebo pomazánkovým máslem... Já jsem narazila na variantu se skyrem a protože jsem v lednici zrovna jeden velký měla, dala jsem tomu šanci. Nebudu vám tvrdit, že je to od klasického tiramisu k nerozeznání, ale pro mě je to asi nejvíc chutná neklasická verze tohoto italského dezertu. Posuďte sami...



3-4 porce

na krém

  • 450g skyru
  • 100ml smetany ke šlehání
  • 3 lžíce moučkového cukru

zbytek

  • hrst piškotů
  • malé espresso nebo silná káva
  • panák amaretta (v nouzi kvalitní rum)
  • holandské kakao
  1. Do vysoké nádoby dám skyr, smetanu ke šlehání a moučkový cukr. Vše pomocí mixéru se šlehacími nástavci šlehám na vysoké otáčky asi 5 minut, aby se krém hezky našlehal.
  2. Ve skleničce promíchám vychladlé espresso s amarettem a postupně v něm krátce namáčím piškoty, které rozložím na dno každé skleničky.
  3. Na piškoty potom lžící přidám část krému, který urovnám.
  4. Na krém dám opět vrstvu namočených piškotů, na které přidám zbylý krém.
  5. Každé skyramisu nakonec zasypu kakaem a nechám v lednici uležet aspoň hodinu.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)