Variací na tiramisu asi existuje nespočet, většinou se mascarpone nahrazuje třeba tvarohem, ricottou nebo pomazánkovým máslem... Já jsem narazila na variantu se skyrem a protože jsem v lednici zrovna jeden velký měla, dala jsem tomu šanci. Nebudu vám tvrdit, že je to od klasického tiramisu k nerozeznání, ale pro mě je to asi nejvíc chutná neklasická verze tohoto italského dezertu. Posuďte sami...
3-4 porce
na krém
- 450g skyru
- 100ml smetany ke šlehání
- 3 lžíce moučkového cukru
zbytek
- hrst piškotů
- malé espresso nebo silná káva
- panák amaretta (v nouzi kvalitní rum)
- holandské kakao
- Do vysoké nádoby dám skyr, smetanu ke šlehání a moučkový cukr. Vše pomocí mixéru se šlehacími nástavci šlehám na vysoké otáčky asi 5 minut, aby se krém hezky našlehal.
- Ve skleničce promíchám vychladlé espresso s amarettem a postupně v něm krátce namáčím piškoty, které rozložím na dno každé skleničky.
- Na piškoty potom lžící přidám část krému, který urovnám.
- Na krém dám opět vrstvu namočených piškotů, na které přidám zbylý krém.
- Každé skyramisu nakonec zasypu kakaem a nechám v lednici uležet aspoň hodinu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)