Tohle kuře má svůj původ v indické kuchyni, kde se marinuje v kombinaci jogurtu a koření, a pak se peče v indické peci tandoor. Já jsem zkusila tohle kuře udělat v domácích podmínkách a výsledek mě mile překvapil! Jestli máte rádi indickou nebo třeba jen chcete zkusit něco netradičního, určitě vyzkoušejte. Já se péct takhle na placato, ale i jako jednotlivé porce. Jako příloha je ideální právě rýže nebo chlebové placky naan a opravdoví znalci si přidají i okurkovou rajtu.
1 kuře- celé kuře
- půl malého kelímku jogurtu
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 1 nasekaný stroužek česneku
- 1 lžička garam masaly
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1/2 lžičky římského kmínu
- 1 lžička soli
- k podávání čerstvý koriandr a červená cibule
- Nejprve si připravím marinádu na kuře. Na tu promíchám s jogurtem zázvor, česnek, garam masalu, kurkumu, římský kmín a sůl.
- Kuře si připravím na placato. To je nejlepší udělat tak, že ho v místě páteře rozkrojíte a potom "rozplácnete".
- Takto připravené kuře rukama potřu ze všech stran marinádou a nechám ideálně přes noc, ale minimálně hodinu, marinovat.
- Potom si předehřeju troubu na 180°C, kuře položím na plech i s marinádou, podliju trochou vody a peču pozvolna dozlatova přibližně hodinu.
- Potom podávám s vhodnou přílohou a taky čerstvým koriandrem a červenou cibulkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)