Crumble dělám po celý rok v různých obměnách, protože jako ovoce se vlastně dá použít ledaccos a v rámci drobenky se člověk taky docela vyřádí. Navíc je crumble vděčný i pro to ovoce, které už má to nejlepší za sebou a díky němu ještě může zazářit. Dnešní recept je z jahod a rebarbory, ale stejně tak bude fungovat třeba s broskvemi, nektarinkami nebo třešněmi. Doma ho milujeme ještě vlažný s vanilkovou zmrzlinou.
- 200g jahod na větší kousky
- 200g rebarbory na plátky
- 30-50g cukru (podle sladkosti ovoce)
- 1 lžíce bramborového škrobu
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 hrst jemných ovesných vloček
- 1 hrst strouhaného kokosu nebo kokosové mouky
- 2 lžíce kokosového oleje
- 2 lžíce cukru
- Jahody v míse promíchám s rebarborou, cukrem, extraktem a škrobem. Potom je rozložím na dno zapékací mísy nebo jednotlivých menších misek.
- Na drobenku prsty promnu ovesné vločky s kokosem, kokosovým olejem a cukrem. Drobenku potom navrším na ovoce v jednolité vrstvě.
- Zapékací misky potom zapékám v troubě na 180°C dozlatova asi 20 minut, dokud ovoce pod drobenkou nezačne lehce probublávat.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)