15. června 2020

Jahodovo rebarborový crumble s kokosovou drobenkou

Crumble dělám po celý rok v různých obměnách, protože jako ovoce se vlastně dá použít ledaccos a v rámci drobenky se člověk taky docela vyřádí. Navíc je crumble vděčný i pro to ovoce, které už má to nejlepší za sebou a díky němu ještě může zazářit. Dnešní recept je z jahod a rebarbory, ale stejně tak bude fungovat třeba s broskvemi, nektarinkami nebo třešněmi. Doma ho milujeme ještě vlažný s vanilkovou zmrzlinou.
4 porce
  • 200g jahod na větší kousky
  • 200g rebarbory na plátky
  • 30-50g cukru (podle sladkosti ovoce)
  • 1 lžíce bramborového škrobu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 hrst jemných ovesných vloček
  • 1 hrst strouhaného kokosu nebo kokosové mouky
  • 2 lžíce kokosového oleje
  • 2 lžíce cukru
  1. Jahody v míse promíchám s rebarborou, cukrem, extraktem a škrobem. Potom je rozložím na dno zapékací mísy nebo jednotlivých menších misek.
  2. Na drobenku prsty promnu ovesné vločky s kokosem, kokosovým olejem a cukrem. Drobenku potom navrším na ovoce v jednolité vrstvě.
  3. Zapékací misky potom zapékám v troubě na 180°C dozlatova asi 20 minut, dokud ovoce pod drobenkou nezačne lehce probublávat.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)