Zázvor, vždycky jsem k němu měla docela pozitivní vztah a používám ho v kuchyni docela často. A to jak třeba při vaření, tak právě do nápojů. V zimě nedám dopustit na čaj z čerstvého zázvoru při počínajícím nachlazení, v létě zase ráda dělám limonády a díky přidání zázvoru to má o něco větší šmrnc. Když přidám to, že jsem teď těhotná, zázvor byl pro mě v určité části těhotenství nepostradatelnou surovinou. Jestli znáte ginger beer a chutná vám, tak tahle limonáda bude určitě taky. Je pěkně zázvorová a díky jablečnému octu má takový příjemný tón na jazyku. Někomu navíc jablečný ocet pomáhá na zažívání a fungování metabolismu, tak jestli máte už dost pití vody s octem po ránu, zkuste tohle.
2 porce
- 2 cm kus zázvoru
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce jablečného octa z Bzence
- 400ml perlivé vody
- led
- Čerstvý zázvor oloupu a nastrouhám na jemném struhadle.
- Do 0,5l lahve nasypu nastrouhaný zázvor, přidám med a jablečný ocet. Společně je promíchám, aby se med alespoň trochu rozpustil.
- Lahev potom doliju perlivou vodou a zasypu ledem.
- Vše společně promíchám, nechám chvíli odstát a potom podávám.
Recept vznikl ve spolupráci s milujemeocet.cz.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)