Tyhle asijské palačinky jsou báječnou alternativou, když přijde chuť na něco asijského a doma toho moc nemáte. Co se týče surovin na palačinky samotné, tam určitě budete mít všechno doma, a jestli občas děláváte Asii doma, tak určitě budete mít i suroviny na omáčku. A právě omáčka tomu dává speciální pikantní asijskou chuť, kterou já mám tak ráda. Tak jdem na to.
6 palačinek
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1/2-3/4 hrnku vlažné vody
- 1 velká jarní cibulka
- olej
omáčka
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička sezamového oleje
- špetka chilli
- sezamová semínka
- lžička jarní cibulky najemno
- Na těsto v míse promíchám mouku se solí a postupně přilévám vodu (každá mouka saje vodu jinak, proto přilévám postupně), aby vzniklo hladké nelepivé těsto.
- Těsto v míse přikryju fólií a nechám asi hodinu odpočinout.
- Potom těsto rozdělím na 6 dílů a ty na lehce naolejovaném válu vyválím do obdélníku co nejvíc na tenko.
- Povrch těsta jemně potřu olejem a posypu lžící najemno nasekané jarní cibulky.
- Těsto potom zaroluji do dlouhého hada a toho stočím do kulata.
- Stočeného hada z těsta nakonec opět vyválím, tentokrát do kulata o výšce asi 2-3mm.
- Na lžíci oleje potom pomalu každou palačinku opékám z obou stran dozlatova.
- Palačinky nakrájím na trojúhelníky a k nim podávám omáčku na namáčení smíchanou ze všech surovin na omáčku.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)