Rybí karbanátky jsou dalším ze způsobů, jak do svého jídelníčku přidat více ryb, které nám v něm obecně docela chybí. Navíc je můžete dělat z ryby již uvařené, syrové nebo dokonce konzervované, použít sladkovodní nebo mořskou. Můžete je tady doplnit bramborami a budete mít obstojný hlavní chod nebo jen tak a uždibovat je při jakékoliv příležitosti jen s omáčkou. Je to jen na vás.
1 dávka (3-4 porce)
- 150g filetu z ryby bez kůže (já měla zrovna kapra)
- 1 vejce
- snítku hladkolisté petržele
- 1 stroužek česneku
- šťávu a kůru z 1/4 citronu
- 4 lžíce strouhanky
- sůl a pepř
- olej
- Rybu jsem si nakrájela na menší kostky a spolu s vejcem, petrželí a citronovou šťávou a kůrou jsem je vložila do hlubokého mixéru. Pokud má ryba menší kosti, nemusíte je řešit, mixér se o ně postará.
- Všechny suroviny v mixéru jsem potom rozmixovala dohladka.
- Rybí směs jsem přendala do misky, přidala k ní strouhanku, trochu pepře a soli, promíchala a rukama utvořila asi 12 malých karbanátků.
- Ty jsem potom na oleji opekla z obou stran dozlatova.
TIP: Skvělá omáčka k rybím karbanátkům je ta, kde se smíchají 4 lžíce zakysané smetany s pár lístky nasekané petrželky, půlkou stroužku česneku, 1 lžící citronové šťávy a trochou soli.
Dobrý den, opravdu se má použít pouze 150g ryby ?To nemůže stačit na 3-porce.
OdpovědětVymazatDěkuji Lenka
Ty 3 porce jsou myšlené jako chuťovka jen s omáčkou třeba na posezení... Pokud to chcete jako plnohodnotné jídlo třeba s přílohou, pak to bude 1, max 2... Kaya
Vymazat