Dnešní příspěvek je speciální, protože vám přináším recept
na pikantní okurkový salát v asijském stylu, který sice není můj, ale rozhodně
stojí dost za to. Obecně se snažím zakomponovat zeleninu kamkoliv v rámci
jídelníčku, a právě saláty jsou správnou volbou, jak to přiznat na první dobrou
a vůbec toho nelitovat. Přidejte asijský šmrnc a máte mě chycenou na naviják. A
odkud je vlastně ten recept?
Když mě oslovili z party Fitrecepty, jestli bych se
nepodívala na jejich práci, nemohla jsem říct ne. Kolem kuchařek, které tvoří
(a nejen je, mrkněte na jejich web nebo appku), kroužím už hodně dlouho a když se mi
konečně dostaly do ruky všechny díly, byla jsem jednoduše nadšená. Čistý styl
fotografií a hlavně výběr receptů, které jsou jednoduché na přípravu, nápadité
a navíc ještě sestavené v rámci racionálního stravování. To mi mluví
naprosto z duše. Celkem jsou na světě už čtyři knihy a jak jsem zjistila,
další jsou na cestě. Všechny dohromady vás naučí vařit zdravě, rychle, rozhodně
ne nudně a po celý rok ať žijete ve městě nebo na venkově. Kdybyste se na kuchařky chtěli jenom podívat nebo je i třeba koupit, mrkněte na web Fitrecepty.info, navíc na mém Instagramu teď běží soutěž o dvě kompletní sady vydaných kuchařek!
A teď už k receptu, který je právě z posledního
dílu Jíme zdravě po celý rok.
1 velká sklenice o objemu 1l
- 600g okurky hadovky (zhruba 2 kusy)
- 300g mrkve (zhruba 3 kusy)
- 100g jarní cibulky (zhruba 6 kusů)
- 40g čerstvého zázvoru
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sójové omáčky se sníženým obsahem soli
- 2 lžíce rýžového octa
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky sušeného chilli
- 1/2 lžičky soli
- Okurky a mrkve očistěte a podélně nastrouhejte škrabkou na plátky. Zázvor oloupejte a nastrouhejte na jemném struhadle. Jarní cibulku nasekejte nahrubo a česnek nakrájejte na plátky.
- Připravte si marinádu: v misce smíchejte nastrouhaný zázvor, med, sójovou omáčku, rýžový ocet, chilli, nakrájený česnek a sůl. Marinádu vyšlehejte vidličkou nebo menší metličkou.
- Připravte si sklenici, dejte do ní nastrouhané okurky, mrkev a cibulku a zalijte marinádou. Sklenici uzavřete, zatřeste s ní, aby se marináda promíchala se zeleninou, a dejte alespoň na 1 hodinu odležet.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)