Miluju asijskou kuchyni! Kdybych měla udělat žebříček, tak na prvních místech by určitě byla italská, asijská a indická (bez pořadí) a někde hned v závěsu takové ty české klasiky od maminky. I proto si myslím, že by tu neměl chybět tento recept na zeleninovou směs, kterou využijete jak k rýži, tak i nudlím a pokud si neodpustíte maso, jde zakomponovat i sem. I když já v posledních letech radši Asii bez masa. Je to rychlovka a navíc k přípravě tohoto jídla nepotřebujete nic moc speciálního. Tak jdem na to, ne?
2 porce
- 2 lžíce oleje
- 1 lžička sezamového oleje
- 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžička utřeného česneku
- 1 cibule
- 250g bílého zelí
- 100g mrkve
- 2 lžíce světlé sójové omáčky
- jarní cibulka a černý sezam na dohotovení
- Na rozpálenou pánev naliju obyčejný olej spolu se sezamovým.
- Přidám zázvor a česnek a nechám zpěnit.
- Do pánve přidám cibuli na měsíčky, na tenké nudličky nakrájené zelí a mrkev, společně nechám opékat asi 2-3 minuty a průběžně promíchávám.
- Nakonec směs zaliju sójovou omáčkou, promíchám a nechám odpařit.
- Při podávání servíruju s jarní cibulkou a sezamem.
TIP: Pokud chcete přidat maso, spolu se zázvorem a česnekem přidejte asi 150g mletého hovězího nebo vepřového, které opečte a pokračujte v postupu dál.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)