3. února 2020

Asijská zeleninová směs

Miluju asijskou kuchyni! Kdybych měla udělat žebříček, tak na prvních místech by určitě byla italská, asijská a indická (bez pořadí) a někde hned v závěsu takové ty české klasiky od maminky. I proto si myslím, že by tu neměl chybět tento recept na zeleninovou směs, kterou využijete jak k rýži, tak i nudlím a pokud si neodpustíte maso, jde zakomponovat i sem. I když já v posledních letech radši Asii bez masa. Je to rychlovka a navíc k přípravě tohoto jídla nepotřebujete nic moc speciálního. Tak jdem na to, ne?

2 porce
  • 2 lžíce oleje
  • 1 lžička sezamového oleje
  • 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  • 1 lžička utřeného česneku
  • 1 cibule
  • 250g bílého zelí
  • 100g mrkve
  • 2 lžíce světlé sójové omáčky
  • jarní cibulka a černý sezam na dohotovení
  1. Na rozpálenou pánev naliju obyčejný olej spolu se sezamovým. 
  2. Přidám zázvor a česnek a nechám zpěnit.
  3. Do pánve přidám cibuli na měsíčky, na tenké nudličky nakrájené zelí a mrkev, společně nechám opékat asi 2-3 minuty a průběžně promíchávám.
  4. Nakonec směs zaliju sójovou omáčkou, promíchám a nechám odpařit.
  5. Při podávání servíruju s jarní cibulkou a sezamem.
TIP: Pokud chcete přidat maso, spolu se zázvorem a česnekem přidejte asi 150g mletého hovězího nebo vepřového, které opečte a pokračujte v postupu dál.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)