6. ledna 2020

Kari květák pečený v troubě

Vítám vás v novém roce! Asi spousta lidí chce v rámci různých předsevzetí trochu odlehčit svůj jídelníček, já svým způsobem trochu taky, protože po Vánocích a silvestrovských oslavách plných různých dobrůtek prostě cítím, že je třeba vrátit se zase zpátky do běžného stravování. Už od mala jsem milovala smažený květák v trojobalu a s klidem můžu říct, že varianta pečená jen tak v troubě s kořením se mu směle vyrovná. A pokud je tím kořením indická směs, pak je to alespoň pro mě dvojitá výhra.


4 porce
  • 1 větší hlava květáku
  • 2 velké cibule
  • 1/4 lžičky garam masaly
  • 1/4 lžičky mletého římského kmínu
  • 1/4 lžičky kurkumy
  • 1/4 lžičky tandoori masaly
  • 1/4 lžičky uzené papriky
  • 1/4 lžičky mletého koriandru
  • 3 lžíce oleje
  • špetka soli
  • šťáva ze 1/4 pomeranče
  • čerstvý koriandr k servírování
  1. Květák rozdělím na menší růžičky a oloupanou cibuli na tenčí měsíčky.
  2. Všechno koření smíchám dohromady a promíchám ho s květákem a cibulí.
  3. Zeleninu potom osolím, zakapu olejem a promíchám.
  4. Květák s cibulí rozvrstvím na plech vyložený pečícím papírem a dám péct do trouby předehřáté na 200°C asi na 30-40 minut dozlatova.
  5. Před podáváním zeleninu zakápnu pomerančovou šťávou a posypu nasekaným koriandrem.
TIP: Jako ideální příloha je rýže a taky nějaká studená omáčka, třeba indická jogurtová rajta.



2 komentáře:

  1. Oku lahodící krásné jídlo a tělo si taky povyskočí radostí nad zdravým jídlem :)

    OdpovědětVymazat

Za všechny komentáře děkuji :)