Vítám vás v novém roce! Asi spousta lidí chce v rámci různých předsevzetí trochu odlehčit svůj jídelníček, já svým způsobem trochu taky, protože po Vánocích a silvestrovských oslavách plných různých dobrůtek prostě cítím, že je třeba vrátit se zase zpátky do běžného stravování. Už od mala jsem milovala smažený květák v trojobalu a s klidem můžu říct, že varianta pečená jen tak v troubě s kořením se mu směle vyrovná. A pokud je tím kořením indická směs, pak je to alespoň pro mě dvojitá výhra.
4 porce
- 1 větší hlava květáku
- 2 velké cibule
- 1/4 lžičky garam masaly
- 1/4 lžičky mletého římského kmínu
- 1/4 lžičky kurkumy
- 1/4 lžičky tandoori masaly
- 1/4 lžičky uzené papriky
- 1/4 lžičky mletého koriandru
- 3 lžíce oleje
- špetka soli
- šťáva ze 1/4 pomeranče
- čerstvý koriandr k servírování
- Květák rozdělím na menší růžičky a oloupanou cibuli na tenčí měsíčky.
- Všechno koření smíchám dohromady a promíchám ho s květákem a cibulí.
- Zeleninu potom osolím, zakapu olejem a promíchám.
- Květák s cibulí rozvrstvím na plech vyložený pečícím papírem a dám péct do trouby předehřáté na 200°C asi na 30-40 minut dozlatova.
- Před podáváním zeleninu zakápnu pomerančovou šťávou a posypu nasekaným koriandrem.
TIP: Jako ideální příloha je rýže a taky nějaká studená omáčka, třeba indická jogurtová rajta.
Oku lahodící krásné jídlo a tělo si taky povyskočí radostí nad zdravým jídlem :)
OdpovědětVymazatOch, děkuji :)
Vymazat