9. prosince 2019

Dospělácký sendvič (s cibulkou karamelizovanou v rumu, hořčicí a goudou)

Jestli mě znáte opravdu dobře, už jste asi zaznamenali mojí oblibu v lecčems, co je obložené na chlebu. Nebude tedy asi překvapení, že i různé obdoby všech možných sendvičů nejsou výjimkou. Tenhle sendvič, na který najdete recept níž, je můj osobní hit poslední doby. Je opravdu dospělácký, protože výrazný chuťový základ tvoří cibulka lehce karamelizovaná za použití kvalitního rumu, kterou doprovází vyzrálá gouda a hrubozrnná hořčice. Celé je to zapečené mezi dva chleby a je to prostě bájo, to prostě musíte zkusit sami.
2 porce
  • 2 lžíce oleje
  • 2 střední cibule
  • špetka soli
  • 3 lžíce kvalitního rumu
  • 80g vyzrálé goudy
  • 2 vrchovaté lžíce hrubozrnné hořčice
  • drobné listy salátu
  • 4 plátky chleba
  1. Na oleji nechám pomalu opékat na drobné klínky nakrájené cibule.
  2. Když začne cibule zlátnout, přidám špetku soli a zaliju rumem.
  3. Vše společně nechám zredukovat a zkaramelizovat do světle hnědé barvy. Hotovou cibuli stáhnu z plotny a nechám vychladnout.
  4. Na dva plátky chleba lžící namáznu hrubozrnnou hořčici. Na ni přidám listy zeleného salátu, plátky nebo nastrouhanou goudu a navrch rozložím cibulku.
  5. Oba sendviče přiklopím dalším plátkem chleba a zapeču v kontaktním grilu asi 2 minuty dozlatova.



Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)