Recept na tyhle burgerové housky už pro vás plánuju víc než rok, jiné od té doby totiž nedělám. Těsto je poměrně jednoduché na přípravu a vyšlo mi vždycky, tak proto. Jeho příprava je pojmenovaná jako tangzhong, japonská metoda přípravy těsta s využitím moučné kašičky. Ničeho se ale nebojte, je to raz dva, bez problémů. Jako bonus přidávám recept na trhané vepřové maso a zelný salát, kterými můžete houstičky plnit.
4 burgerové housky/8 malých houstiček
na tangzhong
- 10g hladké mouky
- 50ml vody
těsto
- 175g hladké mouky
- lžička sušeného droždí
- špetka soli
- 25g cukru
- 60ml mléka
- 25g změklého másla
- vejce na potření
- sezam na posypání
trhané maso
- 500g vepřového ramínka
- lžička uzené papriky
- sůl a pepř
- 2 lžíce kvalitního kečupu
- 2 lžíce bílého vinného octa
zelný salát
- 150g bílého zelí
- 1 menší mrkev
- 2 lžíce majonézy
- 2 lžíce zakysané smetany
- lžička hořčice
- sůl a pepř
Housky
- Na tangzhong promíchám mouku s vodou v hrnci.
- Ten potom dám na plotnu a na mírném ohni za stálého prošlehávání metličkou promíchávám, až vznikne kašička o hustotě asi jako tekutého lepidla.
- Takto vzniklou kašičku stáhnu z plotny a nechám vychladnout.
- Do mísy potom nasypu všechny ingredience na těsto, přidám tangzhong a společně hnětačem uhnětu hladké těsto.
- Těsto v míse přikryju utěrkou a nechám vykynout asi 2 hodiny až těsto zdvojnásobí objem.
- Těsto potom rozdělím na 4 díly (nebo 8) a z kousků těsta vytvořím ranečky, které rozložím na plech s pečícím papírem a přikryté nechám ještě hodinu dokynout.
- Vykynuté houstičky potom peču v troubě předehřáté na 200°C pomazané rozšlehaným vejcem a posypané sezamem asi 20 minut dozlatova.
Maso
- Na maso posypu ramínko uzenou paprikou, solí a pepřem, podliju trochou vody a peču přikryté v troubě na 200°C asi 1,5 hodiny.
- Potom maso odkryju a dopékám ještě dalších 30 minut.
- Upečené maso potom vidličkami natrhám na vlákna a spolu s výpekem přendám do hluboké pánve.
- K masu přidám kečup a vinný ocet a společně opékám, až je maso obalené v husté omáčce.
Salát
- Na salát nakrouhám najemno zelí a mrkev.
- K zelenině potom přidám majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a dochutím solí a pepřem.
Při servírování potom rozkrojím housky, na ně navrším trochu salátu, maso, přidám jalapeňos a nakonec přiklopím druhou částí housky.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)