13. listopadu 2019

Burgery s trhaným masem a zelným salátem

Recept na tyhle burgerové housky už pro vás plánuju víc než rok, jiné od té doby totiž nedělám. Těsto je poměrně jednoduché na přípravu a vyšlo mi vždycky, tak proto. Jeho příprava je pojmenovaná jako tangzhong, japonská metoda přípravy těsta s využitím moučné kašičky. Ničeho se ale nebojte, je to raz dva, bez problémů. Jako bonus přidávám recept na trhané vepřové maso a zelný salát, kterými můžete houstičky plnit.

4 burgerové housky/8 malých houstiček
na tangzhong
  • 10g hladké mouky
  • 50ml vody
těsto
  • 175g hladké mouky
  • lžička sušeného droždí
  • špetka soli
  • 25g cukru
  • 60ml mléka
  • 25g změklého másla
  • vejce na potření
  • sezam na posypání

trhané maso
  • 500g vepřového ramínka
  • lžička uzené papriky
  • sůl a pepř
  • 2 lžíce kvalitního kečupu
  • 2 lžíce bílého vinného octa

zelný salát
  • 150g bílého zelí
  • 1 menší mrkev
  • 2 lžíce majonézy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • lžička hořčice
  • sůl a pepř
Housky
  1. Na tangzhong promíchám mouku s vodou v hrnci.
  2. Ten potom dám na plotnu a na mírném ohni za stálého prošlehávání metličkou promíchávám, až vznikne kašička o hustotě asi jako tekutého lepidla.
  3. Takto vzniklou kašičku stáhnu z plotny a nechám vychladnout.
  4. Do mísy potom nasypu všechny ingredience na těsto, přidám tangzhong a společně hnětačem uhnětu hladké těsto.
  5. Těsto v míse přikryju utěrkou a nechám vykynout asi 2 hodiny až těsto zdvojnásobí objem.
  6. Těsto potom rozdělím na 4 díly (nebo 8) a z kousků těsta vytvořím ranečky, které rozložím na plech s pečícím papírem a přikryté nechám ještě hodinu dokynout.
  7. Vykynuté houstičky potom peču v troubě předehřáté na 200°C pomazané rozšlehaným vejcem a posypané sezamem asi 20 minut dozlatova.
Maso
  1. Na maso posypu ramínko uzenou paprikou, solí a pepřem, podliju trochou vody a peču přikryté v troubě na 200°C asi 1,5 hodiny.
  2. Potom maso odkryju a dopékám ještě dalších 30 minut.
  3. Upečené maso potom vidličkami natrhám na vlákna a spolu s výpekem přendám do hluboké pánve.
  4. K masu přidám kečup a vinný ocet a společně opékám, až je maso obalené v husté omáčce.
Salát
  1. Na salát nakrouhám najemno zelí a mrkev.
  2. K zelenině potom přidám majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a dochutím solí a pepřem.
Při servírování potom rozkrojím housky, na ně navrším trochu salátu, maso, přidám jalapeňos a nakonec přiklopím druhou částí housky.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)