Všichni se asi shodneme, že rychlá a jednoduchá jídla, která navíc chutí předčí leckteré pracnější chody, jsou prostě vděčná. Jedno takové jídlo tady pro vás mám dnes. Možná vám přijde kombinace masa a octa celkem zvláštní, ale ocet funguje v jídle na principu třeba jako víno, skvěle propojí chutě a maso zkřehne. Prostě značka ideál.
2 porce
- 2 lžíce másla
- 4 kuřecí horní stehna s kůží bez kosti
- 1 menší cibule
- 1dcl bílého vinného Bzeneckého octa
- sůl a pepř
- snítka tymiánu
- Maso nejprve z obou stran trochu osolím.
- Potom ho opeču na másle nejprve kůží dolů dozlatova, potom otočím a nechám zatáhnout.
- Opečené maso vyndám z pánve a ve výpeku nechám zesklovatět najemno nasekanou cibuli.
- K cibuli vrátím zpět maso kůží nahoru a vše zaliju bílým vinným octem.
- Do pánve přihodím tymián, přiklopím pokličkou a nechám asi 10 minut dusit.
- Potom odklopím pokličku, tekutinu nechám zredukovat, dosolím, opepřím a podávám s bramborem nebo třeba jenom chlebem.
Příspěvek byl vytvořen ve spolupráci s Bzeneckými octy, další recepty najdete na Milujemeocet.cz
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)