10. září 2019

Kuře na vinném octu a tymiánu



Všichni se asi shodneme, že rychlá a jednoduchá jídla, která navíc chutí předčí leckteré pracnější chody, jsou prostě vděčná. Jedno takové jídlo tady pro vás mám dnes. Možná vám přijde kombinace masa a octa celkem zvláštní, ale ocet funguje v jídle na principu třeba jako víno, skvěle propojí chutě a maso zkřehne. Prostě značka ideál.

2 porce
  • 2 lžíce másla
  • 4 kuřecí horní stehna s kůží bez kosti
  • 1 menší cibule
  • 1dcl bílého vinného Bzeneckého octa 
  • sůl a pepř
  • snítka tymiánu
  1. Maso nejprve z obou stran trochu osolím.
  2. Potom ho opeču na másle nejprve kůží dolů dozlatova, potom otočím a nechám zatáhnout.
  3. Opečené maso vyndám z pánve a ve výpeku nechám zesklovatět najemno nasekanou cibuli. 
  4. K cibuli vrátím zpět maso kůží nahoru a vše zaliju bílým vinným octem.
  5. Do pánve přihodím tymián, přiklopím pokličkou a nechám asi 10 minut dusit.
  6. Potom odklopím pokličku, tekutinu nechám zredukovat, dosolím, opepřím a podávám s bramborem nebo třeba jenom chlebem.
Příspěvek byl vytvořen ve spolupráci s Bzeneckými octy, další recepty najdete na Milujemeocet.cz


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)