Doma jsme se tak nějak časem přirozeně dopracovali k tomu, že často jíme jídla jenom ze zeleniny a myslím, že léto tomu úplně nahrává. Doma milujeme kořeněné jídlo a indickou kuchyni úplně, takže jsem už docela dlouhou dobu chtěla zkusit nějaké indické jídlo, které bude právě ze zeleniny. Výsledek máte sepsaný níže a byla to naprostá pecka! Rozhodně to bude jedna ze stálic v našem jídelníčku. Tak si masalu udělejte taky a dejte vědět, jak vám chutnala. Věřím, že budete stejně nadšení, jako my.
4 porce
- 4 lžíce slunečnicového oleje
- lžička nasekaného zázvoru
- malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 střední lilky (asi 0,5kg)
- lžička římského kmínu
- lžička garam masaly
- lžička kurkumy
- 150g rajčatového protlaku
- 2 větší čerstvá rajčata
- sůl
- 1cm kus celého zázvoru
- čerstvý koriandr
- Na rozpáleném oleji krátce zpěním nasekaný zázvor, najemno nasekanou cibuli a utřený česnek.
- K zelenině přidám na větší kostky nakrájený lilek (asi 3x3cm), který osolím a postupně na mírném plameni opeču ze všech stran.
- Když lilek změkne a je opečený, přidám nadrcený římský kmín, garam masalu a kurkumu a vše spolu nechám ještě trochu opéct, aby se koření rozvonělo.
- K lilku pak přidám rajčatový protlak i čerstvá rajčata nakrájená na menší kousky.
- Vše spolu promíchám a nechám pod pokličkou krátce podusit, aby rajčata změkla a spolu s protlakem vytvořila hustou omáčku. Podle potřeby přidávám i trochu vody, kdyby byla omáčka až moc hustá.
- Hotovou masalu dosolím a přidám na nudličky nakrájený čerstvý zázvor, který už jen promíchám a stáhnu z plotny.
- Masalu před podáváním posypu čerstvým koriandrem a podávám ideálně buď s rýží nebo indickými plackami.
Geniální jídlo! Moc děkuji za tenhle recept! Zkoušela jsem jednou tuhle "vege" verzi a podruhé jsem přidala trochu mletého a oboje bylo super! Těším se, co dalšího od Vás ochutnám. :)
OdpovědětVymazatSuper nápad s tím masem! Děkuju :)
Vymazat