Nedávno jsem dostala čerstvé hrachové lusky, tak jsem chvilku přemýšlela, co z nich připravím. Nakonec padla volba na tohle hráškové pesto, které je velmi osvěžující a to i díky bazalce a hlavně mátě, které jsou v něm obsažené. Ideální je pesto ihned po vyndání s lednice servírovat na opečeném chlebu nebo bagetě, to je prostě léto jak vyšité. A navíc v případě nouze jde připravit i z hrášku mraženého, takže je to bez problému.
1 dávka pesta
- malá hrst bazalky
- malá hrst máty
- 80g čerstvého zeleného hrášku
- 4 lžíce olivového oleje (případně podle potřeby víc)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce nastrouhaného parmazánu
- sůl a pepř
- citronová kůra a chilli na servírování
- Bazalku a mátu nasekám nožem na jemno.
- Do vyšší nádoby nasypu hrášek, nasekané bylinky, olivový olej a šťávu z citronu a vše tyčovým mixérem rozmixuji do hladka.
- Pesto potom dochutím parmazánem, dosolím a přidám trochu pepře, zamíchám.
- Hotové pesto nechám vychladit v lednici.
- Servíruju na křupavé bagetě posypané čerstvou citronovou kůrou a chilli.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)