2. července 2019

Hráškové pesto s bylinkami


Nedávno jsem dostala čerstvé hrachové lusky, tak jsem chvilku přemýšlela, co z nich připravím. Nakonec padla volba na tohle hráškové pesto, které je velmi osvěžující a to i díky bazalce a hlavně mátě, které jsou v něm obsažené. Ideální je pesto ihned po vyndání s lednice servírovat na opečeném chlebu nebo bagetě, to je prostě léto jak vyšité. A navíc v případě nouze jde připravit i z hrášku mraženého, takže je to bez problému.


1 dávka pesta
  • malá hrst bazalky
  • malá hrst máty
  • 80g čerstvého zeleného hrášku
  • 4 lžíce olivového oleje (případně podle potřeby víc)
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • sůl a pepř
  • citronová kůra a chilli na servírování
  1. Bazalku a mátu nasekám nožem na jemno.
  2. Do vyšší nádoby nasypu hrášek, nasekané bylinky, olivový olej a šťávu z citronu a vše tyčovým mixérem rozmixuji do hladka.
  3. Pesto potom dochutím parmazánem, dosolím a přidám trochu pepře, zamíchám.
  4. Hotové pesto nechám vychladit v lednici.
  5. Servíruju na křupavé bagetě posypané čerstvou citronovou kůrou a chilli.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)