Na zahradě mám několik trsů pažitky a každý rok se potýkám s tím, co podniknout s pažitkovými květy. Někde jsem nedávno zahlédla právě tempuru z pažitkových květů, tak mě to ponouklo a zkusila jsem ji připravit po svém. Těstíčko a (hodně zjednodušená) omáčka se vám koneckonců budou hodit na jakoukoliv tempuru, smažit můžete krevety, různou zeleninu, co vás napadne. A nejlíp si ji užijete ve více lidech.
1 dávka tempury
- menší svazek pažitkových květů (asi 20ks)
- olej na smažení
těstíčko
- 1 vejce
- 4 lžíce mouky
- 6 lžic perlivé vody
- semínka z černého sezamu
- špetka soli
- 4 lžíce světlé sojové omáčky
- 1 lžíce rýžového octa
- 1 lžíce vody
- Na těstíčko společně prošlehám vejce, mouku a perlivou vodu.
- Když je těstíčko hladké a má konzistenci asi jako na řidší palačinky, dosolím a přidám sezamová semínka.
- Olej nechám rozpálit ve vysoké vrstvě.
- Pažitkové květy postupně namočím do těsta, nechám je trochu okapat a smažím v oleji do světle zlatavé barvy.
- Usmaženou tempuru pak nechám na papírovém ubrousku odpočinout a odsát od přebytečného oleje.
- Tempuru pak podávám s omáčkou k namáčení, kterou umíchám ze sojové omáčky, rýžového octa a lžíce vody.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)