14. června 2019

Pečené ředkvičky s našlehanou ricottou


Jestli jste to ještě nikdy nezkoušeli, rozhodně zkuste ředkvičky opéct! Je to překvapivě vynikající zelenina, kterou si člověk může užít za čerstva i takhle za tepla. Nic víc bych k tomu asi nedodávala, to musíte zkusit!

2 porce
  • 2 lžíce oleje
  • svazek ředkviček
  • lžíce citronové šťávy
  • sůl
  • 250g ricotty
  • černý sezam
  • nasekaná pažitka
  • olivový olej na dokončení
  1. Ředkvičky očistím a podélně rozpůlím.
  2. Na pánvi rozehřeju olej a rozložím na něj ředkvičky rozříznutou stranou dolů. Nechám opékat dozlatova, asi 2-3 minuty.
  3. Potom ředkvičky na pánvi promíchám, osolím a zakapu citronovou šťávou. 
  4. Vše spolu ještě nechám tak 3 minuty opékat, aby se chutě propojily.
  5. Hotové ředkvičky odložím stranou.
  6. Ricottu dám do mísy a elektrickým šlehačem našlehám, aby byla lehká.
  7. Během šlehání ricotty přidám trochu soli a kapku citronové šťávy.
  8. Na talíř potom navrstvím ricottu, rozložím ředkvičky, zakapu olivovým olejem a posypu sezamem a pažitkou.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)