Jestli jste to ještě nikdy nezkoušeli, rozhodně zkuste ředkvičky opéct! Je to překvapivě vynikající zelenina, kterou si člověk může užít za čerstva i takhle za tepla. Nic víc bych k tomu asi nedodávala, to musíte zkusit!
2 porce
- 2 lžíce oleje
- svazek ředkviček
- lžíce citronové šťávy
- sůl
- 250g ricotty
- černý sezam
- nasekaná pažitka
- olivový olej na dokončení
- Ředkvičky očistím a podélně rozpůlím.
- Na pánvi rozehřeju olej a rozložím na něj ředkvičky rozříznutou stranou dolů. Nechám opékat dozlatova, asi 2-3 minuty.
- Potom ředkvičky na pánvi promíchám, osolím a zakapu citronovou šťávou.
- Vše spolu ještě nechám tak 3 minuty opékat, aby se chutě propojily.
- Hotové ředkvičky odložím stranou.
- Ricottu dám do mísy a elektrickým šlehačem našlehám, aby byla lehká.
- Během šlehání ricotty přidám trochu soli a kapku citronové šťávy.
- Na talíř potom navrstvím ricottu, rozložím ředkvičky, zakapu olivovým olejem a posypu sezamem a pažitkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)