20. května 2019

Špaldová bábovka s rebarborou


Jako dítě jsem rebarboru nikdy neměla moc ráda, přišlo mi to vždycky takové zvláštně kyselé a vůbec divné. Ale postupem času člověk k lecčemus dospěje, takže jsem jí vzala na milost a dnes, jelikož nemám moc ráda vyloženě sladké dezerty, jí ráda různě používám. Tentokrát jsem jí zkusila dát do bábovky a moc mile mě výsledek překvapil. Navíc díky špaldové mouce má vláčnou střídu a křupavou krustu navrchu. Za mě ideál.

20cm forma na bábovku
  • půl hrnku oleje
  • 3/4 hrnku cukru
  • kůra a šťáva z poloviny citronu
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 3/4 hrnku špaldové mouky
  • lžička prášku do pečiva
  • 1 vejce
  • půl hrnku podmáslí
  • 200g rebarbory
  • máslo a strouhanka na vysypání formy
  1. Troubu si předehřeju na 180°C.
  2. V míse prošlehám olej s cukrem, kůrou a šťávou z citronu.
  3. Do mísy k nim postupně za stálého míchání přisypu hladkou mouku i špaldovou a prášek do pečiva.
  4. Nakonec vmíchám vejce, podmáslí a oloupanou a na tenké plátky nakrájenou rebarboru.
  5. Formu na bábovku vymažu máslem a vysypu strouhankou.
  6. Hladké těsto na bábovku potom naliju do vysypané formy a dám péct do trouby.
  7. Bábovku peču dozlatova asi hodinu.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)