Jako dítě jsem rebarboru nikdy neměla moc ráda, přišlo mi to vždycky takové zvláštně kyselé a vůbec divné. Ale postupem času člověk k lecčemus dospěje, takže jsem jí vzala na milost a dnes, jelikož nemám moc ráda vyloženě sladké dezerty, jí ráda různě používám. Tentokrát jsem jí zkusila dát do bábovky a moc mile mě výsledek překvapil. Navíc díky špaldové mouce má vláčnou střídu a křupavou krustu navrchu. Za mě ideál.
20cm forma na bábovku
- půl hrnku oleje
- 3/4 hrnku cukru
- kůra a šťáva z poloviny citronu
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 3/4 hrnku špaldové mouky
- lžička prášku do pečiva
- 1 vejce
- půl hrnku podmáslí
- 200g rebarbory
- máslo a strouhanka na vysypání formy
- Troubu si předehřeju na 180°C.
- V míse prošlehám olej s cukrem, kůrou a šťávou z citronu.
- Do mísy k nim postupně za stálého míchání přisypu hladkou mouku i špaldovou a prášek do pečiva.
- Nakonec vmíchám vejce, podmáslí a oloupanou a na tenké plátky nakrájenou rebarboru.
- Formu na bábovku vymažu máslem a vysypu strouhankou.
- Hladké těsto na bábovku potom naliju do vysypané formy a dám péct do trouby.
- Bábovku peču dozlatova asi hodinu.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)