Opečená cizrna je skvělá věc jako chuťovka třeba místo brambůrek k televizi, ale taky jí ráda dávám jako toping na jednoduché saláty. Skvěle totiž doplní jinak poměrně fádní listy, protože se dá při pečení nebo opékání různě dochutit a navíc člověk nemusí přidávat přehršel dalších ingrediencí. Navíc díky cizrně salát i docela zasytí, takže jestli ho budete podávat třeba u grilování, na pečivo ani nevzpomenete.
4 porce
- 2 lžíce oleje
- plechovka cizrny
- půl lžičky uzené papriky
- čtvrt lžičky chilli vloček
- špetka soli
- pár kapek citronové šťávy
- půl hlávky ledového salátu na proužky
- lžíce olivového oleje a citronové šťávy na salát
- 2 lžíce zakysané smetany
- 4 lžíce mléka
- stroužek česneku
- špetka soli
- Na pánvi nechám rozpálit olej a vsypu do ní dobře okapanou cizrnu. Tu opékám dozlatova asi 5 minut a průběžně promíchávám.
- Na poslední 2 minuty zakápnu cizrnu pár kapkami citronové šťávy a přidám uzenou papriku a chilli.
- Ledový salát promíchám se lžící olivového oleje a citronové šťávy, aby se všude ochutil.
- Na zálivku prošlehám dohromady zakysanou smetanu s mlékem, přidám utřený česnek a špetku soli.
- Před podáváním na salát už jen nasypu cizrnu a zakápnu česnekovou zálivkou.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)