Tyhle cupcaky jsem připravovala na jednu speciální akci, a proto jsem taky chtěla něco speciálního. A co jiného na speciální příležitost než právě bublinky? Cupcaky jsou sice docela sladké, ostatně jako všechny cupcaky obecně, ale sladkost pěkně vyvažuje nakyslá chuť malin uvnitř. Prosecco najdete jak v krému, tak právě v náplni, protože maliny se v proseccu marinují a nic vám nebrání servírovat je s proseccem do třetice i ve skleničkách. Pokud budete chtít někdy udělat dojem, určitě zkuste tenhle recept.
12 kusů
- 12 malin
- prosecco na marinování
- 1/4 hrnku oleje
- 1/2 hrnku cukru
- 1 vejce
- 1/4 hrnku selského jogurtu
- hrnek hladké mouky
- půl lžičky jedlé sody
- lžičku vanilkového extraktu
- 125g másla
- 1 hrnek moučkového cukru
- 6 lžic prosecca
- Nejprve je potřeba namarinovat maliny v proseccu. Na to stačí nasypat maliny do misky a zalít je proseccem, aby byly ponořené. Takto by se měly marinovat alespoň půl hodiny.
- Pak si předehřeju troubu na 190°C.
- V hlubší míse metlou prošlehám olej s cukrem, vejcem a jogurtem.
- K ostatním ingrediencím vešlehám mouku, jedlou sodu a vanilkový extrakt.
- Do formy na muffiny rozložím papírové košíčky a těsto do nich rovnoměrně rozliju.
- Cupcaky potom peču zhruba 20 minut dozlatova a upečené je nechám úplně vychladnout.
- Na krém v robotu ušlehám máslo pokojové teploty na jemný krém a postupně k němu přisypávám moučkový cukr. Nakonec do krému ještě přidám prosecco.
- Do vychladlých cupcaků malým ostrým nožíkem vyříznu důlek, do kterého potom vždy vmáčknu malinu a přidám ještě lžičku prosecca, ve kterém se maliny marinovaly.
- Krém přendám do cukrářského sáčku se zdobicí špičkou a vytvořím ozdobnou vrstvu.
- Hotové cupcaky nechám v lednici ztuhnout.
Vypadají fakt skvostně,rozhodně vyzkouším. Můžu se zeptat, jakou špičkou je nazdobený krém?
OdpovědětVymazatDěkuji, je to taková jakoby uzavřená hvězdice
Vymazat