25. února 2019

Jogurtová bábovka s krvavými pomeranči



Konečně jsem si koupila formu na bábovku a přemýšlela, jakou tedy upeču. Jsme uprostřed sezóny krvavých pomerančů a já citrusy v dezertech miluju, tak jsem se rozhodla pro bábovku, ve které jsou krvavé pomeranče a navíc je jejich šťáva i v cukrové polevě na povrchu. Kdybyste nesehnali krvavé pomeranče nebo ji chtěli dělat kdykoliv mimo jejich sezónu, bábovka bude skvělá i s klasickými, jen ta poleva nebude mít tak krásnou barvu.


bábovka o průměru 23cm
  • 1,5 hrnku hladké mouky
  • sáček prášku do pečiva
  • hrnek selského jogurtu
  • 3/4 hrnku cukru
  • 2 vejce
  • nastrouhaná kůra ze dvou krvavých pomerančů
  • 1/4 hrnku šťávy z krvavých pomerančů
  • 1/2 hrnku oleje
  • strouhanka na vysypání formy
na polevu
  • šťáva z půlky krvavého pomeranče
  • 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru
  • pár kapek vody z pomerančových květů (nemusí být)
  1. Předehřeju si troubu na 180°C.
  2. V míse promíchám mouku s práškem do pečiva, přimíchám jogurt, cukr a potom vejce.
  3. Do těsta zamíchám pomerančovou kůru šťávu a nakonec olej.
  4. Formu vymažu trochou oleje a vysypu strouhankou. 
  5. Potom do ní naliju těsto a peču v troubě na přibližně 50 minut. Bábovka je upečená, když po zapíchnutí špejle do těsta z něj vyjde čistá.
  6. Bábovku nechám vychladnout a mezitím si připravím polevu.
  7. Na polevu promíchám pomerančovou šťávu s cukrem a vodou z pomerančových květů, aby vznikla hustá poleva.
  8. Tu potom naliju na vychladlou bábovku a nechám zatuhnout.


Žádné komentáře:

Okomentovat

Za všechny komentáře děkuji :)