Konečně jsem si koupila formu na bábovku a přemýšlela, jakou tedy upeču. Jsme uprostřed sezóny krvavých pomerančů a já citrusy v dezertech miluju, tak jsem se rozhodla pro bábovku, ve které jsou krvavé pomeranče a navíc je jejich šťáva i v cukrové polevě na povrchu. Kdybyste nesehnali krvavé pomeranče nebo ji chtěli dělat kdykoliv mimo jejich sezónu, bábovka bude skvělá i s klasickými, jen ta poleva nebude mít tak krásnou barvu.
bábovka o průměru 23cm
- 1,5 hrnku hladké mouky
- sáček prášku do pečiva
- hrnek selského jogurtu
- 3/4 hrnku cukru
- 2 vejce
- nastrouhaná kůra ze dvou krvavých pomerančů
- 1/4 hrnku šťávy z krvavých pomerančů
- 1/2 hrnku oleje
- strouhanka na vysypání formy
- šťáva z půlky krvavého pomeranče
- 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru
- pár kapek vody z pomerančových květů (nemusí být)
- Předehřeju si troubu na 180°C.
- V míse promíchám mouku s práškem do pečiva, přimíchám jogurt, cukr a potom vejce.
- Do těsta zamíchám pomerančovou kůru šťávu a nakonec olej.
- Formu vymažu trochou oleje a vysypu strouhankou.
- Potom do ní naliju těsto a peču v troubě na přibližně 50 minut. Bábovka je upečená, když po zapíchnutí špejle do těsta z něj vyjde čistá.
- Bábovku nechám vychladnout a mezitím si připravím polevu.
- Na polevu promíchám pomerančovou šťávu s cukrem a vodou z pomerančových květů, aby vznikla hustá poleva.
- Tu potom naliju na vychladlou bábovku a nechám zatuhnout.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)