Máme tady začátek února a já už jsem zase dostala chuť na bramborový salát. Tenhle recept vznikl trochu z nouze, protože jsme doma na salát neměli moc surovin, ale já jsem se rozhodla, že to nevzdám. Výsledek mě nakonec natolik chutnal, že recept je tady. Měli jsme ho s vepřovými řízečky, které jsem jen potřela česnekem, trochou hořčice a obalila v panko strouhance.
4 porce
- 0,5kg brambor na salát
- 1 střední květák
- olej na pečení květáku
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 2 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce oleje
- sůl a pepř
- 1 cibule
- Brambory nechám v osolené vodě uvařit, potom je sliju, nechám vychladnout a oloupu.
- Květák rozdělím na růžičky, rozložím na plech s pečícím papírem, zlehka zakapu olejem a peču v troubě na 200°C asi 30 minut dozlatova.
- Brambory nakrájím na kousky a růžičky upečeného květáku rozdělím na podobně velké kousky.
- V misce na zálivku promíchám hořčici, citronovou šťávu a olej.
- Na salát promíchám uvařené brambory s pečeným květákem, přidám najemno nasekanou cibuli a zálivku a vše nakonec dochutím solí a pepřem. Salát je nejlepší podávat trochu proleželý a v pokojové teplotě.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)