Nechápu jak to, ale recept na čoko čízkejk na blogu chybí a to se musí ihned napravit! Měla jsem teď narozeniny a tak bylo jasné, že bude rodinný oběd a po něm bude následovat nějaký dezert. No a proč bych si zrovna neupekla číský dort? Je plný čokolády a celkově je dost hutný, takže průměr 20 centimetrů vystačí minimálně deseti, ale spíš i dvanácti lidem. Takže je jasné, že nám zbylo a taky že jsem si ten samý den dala ještě nášup.
20cm forma/10-12 porcí
spodek
- 100g karamelových sušenek
- 25g másla
čokohmota
- 400g cream cheese
- 3/4 hrnku třtinového cukru
- 15g kakaa
- 170g hořké čokolády
- 40ml smetany ke šlehání
- 3 vejce
- Na spodek vložím sušenky do sáčku a pomocí válečku je rozdrtím na jemno.
- Máslo rozpustím, promíchám se sušenkovou drtí a nasypu na spodek formy. Prsty potom drť upěchuju.
- Na čokohmotu ušlehám v robotu cream cheese spolu s cukrem a kakaem do hladka.
- Hořkou čokoládu si ve vodní lázni rozpustím a vešlehám ji spolu se šlehačkou do krému.
- Postupně k čokokrému vešlehám i jedno vejce po druhém.
- Hotový krém naliju na sušenkový základ a pomocí špachtle uhladím povrch.
- Cheesecake peču v troubě předehřáté na 175°C přibližně hodinu, hotový je, když kraje vyskočí a vypadají zatuhle, zatímco střed se ještě maličko klepe.
- Upečený cheesecake nechám vychladnout, potom alespoň 2 hodiny vychladit v lednici a podávám posypaný kakaem s čerstvými borůvkami.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)