Asi se většina z vás se mnou shodne na tom, že milujeme pizzu. To tenké nadýchané těsto s křupavou kůrkou obložené samými dobrotami je prostě neodolatelné. Já jsem zkusila připravit domácí pizzu v podzimním hávu, tedy s pečenou dýní. A víte co? Byla to lahůdka. Tak se toho nebojte a jdeme na to.
pizza o průměru cca 30cm
- polovina menší dýně hokkaido (asi 300g)
- olivový olej
- 220g hladké mouky
- 150ml vlažné vody
- půl lžičky soli
- půl lžičky cukru
- půl balení sušeného droždí
- hrubá mouka na posypání
- 120g zakysané smetany
- menší stroužek česneku
- špetka soli
- 50g gorgonzoly
- čerstvé šalvějové lístky
- Očištěnou dýni zbavenou semínek nakrájím na plátky o tloušťce asi 0,5cm, rozložím je na plech a pokapu je olivovým olejem.
- Dýni peču v troubě předehřáté na 200°C si 30 minut doměkka.
- Na těsto promíchám mouku, vodu, sůl, cukr a sušené droždí v kompaktní a lehce lepivé těsto, které nechám vykynout na teplém místě asi 1,5 hodiny. Těsto musí zdvojnásobit svůj objem.
- Na ploše pomoučené hrubou moukou opatrně prsty roztáhnu těsto do velikosti 30cm v průměru a přenesu ho na pečící papír.
- Zakysanou smetanu smíchám s trochou soli a drceným česnekem a tuto omáčku rozvrstvím na pizzu. Na omáčku pak rozložím upečenou dýni, kousky gorgonzoly a čerstvou šalvěj.
- Pizzu dám péct do trouby předehřáté na maximum (já mám 275°C) s rozpáleným plechem nebo kamenem uvnitř a peču asi 10 minut dozlatova.
Žádné komentáře:
Okomentovat
Za všechny komentáře děkuji :)